27 ianuarie 2011

Despre lotul convocat pentru cantonamentul din Portugalia

Selecţionerul Moldovei a numit lotul lărgit pentru cantonamentul din Portugalia:

Portari: Stanislav NAMASCO (Kuban (RUS)), Eugen MATIUGHIN (Dacia), Nicolae CALANCEA (Zimbru)

Fundasi: Petru RACU (IFK Norrkoping (SUE)), Victor GOLOVATENCO, Simion BULGARU (Alania (RUS)), Igor ARMAS (Kuban (RUS)), Alexandru EPUREANU (Dinamo Moscova (RUS)), Denis ILESCU (Dacia), Vadim BOLOHAN (FC Sevastopol (UCR)), Maxim CEBOTARI (Rapid)

Mijlocasi: Vitalie BORDIAN (Metalist (UCR)),Eugeniu CEBOTARU (Ceahlaul (ROM)), Igor TIGIRLAS (Metalurg Zaporizhia (UCR)), Valeriu ANDRONIC (Lokomotiv (KAZ)), Andrei COJOCARI (Dacia), Alexandru SUVOROV (Cracovia (POL)), Serghei GHEORGHIEV (Sheriff), Artur PATRAS (FC Timisoara (ROM)), Maxim FRANTUZ (Rapid), Denis CALINCOV

Atacanti: Igor PICUSCIAC (FC Krasnodar (RUS)), Alexandru DEDOV (Zimbru), Igor BUGAIOV (Lokomotiv (KAZ)), Anatolie DOROS (Irtysh (KAZ)).

Totul bine şi frumos, sunt unele nume noi, sunt unii care au fost rechemaţi după un timp la naţională, dar un lucru e cert sunt unele surprize mari în lot, cît şi în afara lui, dar mai este şi o neconcordanţă între cele spuse de Balint şi faptele sale. La capitolul surprize pot numi convocarea lui Maxim Cebotari de la Rapid sau a lui Gheorghiev de la Sheriff, chiar şi Patrş de la Timişoara, tot aici se poate de menţionat. De ce nu a fost convocat cel mai bun fundaş al Diviziei Naţionale, Orlovski, probabil doar Balint ştie, iar neconvocarea lui Orbu, cel mai bun şi cel mai prolific atacant moldovean, probabil nici Balint nu ştie de ce. Cum e posibil să nu-l convoci pe golgheterul la moment al campionatului intern, eu nu-mi pot explica, mai ales că domnul Balint a declarat de mai multe ori, ca Ghenadie va avea şanse de a se remarca la naţională, păi dacă nu-l convogi la un cantonament, unde se vor juca 2 meciuri amicale, cînd va putea sa-şi demonstreze calităţile? În meciurile din calificări împotriva Suediei?
La capitolul spui una şi faci alta, putem atribui convocarea lui Calincov. Balint într-un interviu recent a declarat că dacă nu ai echipă, nu poţi juca pentru naţională (se referea la Josan) şi după aceasta îl convoacă pe Calincov, care nu a jucat de jumătate de an nicăieri. Păi cum e posibil domnule Balint una ca asta? Sau cei care v-au adus la naţională, au interes ca acest jucător să fie convocat, pentru ca să fie mai uşor să obţină un contract bun undeva prin Azerbaijan, astfel să facă şi ei nişte bani? Din cîte ştim, exact la fel a fost cu acest jucător şi pe timpul fostului selecţioner Dobrovolsky. Păi nu-l convoci pe cel mai în formă atacant şi îl convoci pe Calincov, care nu a jucat deloc, sau pe Doroş, care deşi la naţională a mai arătat ceva, la echipa de club a stat mai mult pe banca de rezerve, reziliindu-se într-un fnal contractul.
Sincer sunt dezamăgit de această selecţie, sau mai bine spus de unele nume care se regăsesc în listă, cum şi de unele nume care nu se regăsesc. Sper că la meciurile din preliminarii, Balint să-i convoace totuşi pe acei care sunt în formă şi merită, nu pe cei cu "spate".

5 comments:

Admin spunea...

Mde, ca la noi la nimeni... Chiar speram la o schimbare in bine cu Balint. Cert e ca... ceva nu e in regula :(

27 ianuarie 2011, 13:49
Anonim spunea...

Cu Ghena am vorbit eu, el a fost convocat cit si Gaiduchevici insa din cauza la documente ei nu vor pleca. Nam inteles concret ce.. dar asha miau zis!

27 ianuarie 2011, 16:26
Postolachi spunea...

daca e asa cum spui, atunci e mai bine... Dispar mai multe semne de intrebare :)

27 ianuarie 2011, 16:31
Anonim spunea...

e asa, nu-ti face griji)) dar de Calincov sa zic ca a jucat toate amicalurile din acest an pentru Costuleni asa ca Balint ar fi putut sa-si faca o oarecare impresie despre el asa incit dupa ce am inteles eu Calincov a jucat destul de bine si Costuleni a aratat niste rezultate interesante.

27 ianuarie 2011, 17:46
Postolachi spunea...

oricum Balint a zis ca nu convoaca jucatori fara club, iar Calincov este unul din astia. El jumate de an nu a jucat nicaieri, iar in amicale, nu e mare treaba sa joci, oricum el nu a semnat cu Costuleni, doar se antreneaza cu ei. De ce nu l-a convocat pe Josan, care a jucat pina acum, doar momentan nu are echipa... Standarte duble se primeste

27 ianuarie 2011, 18:30

Trimiteți un comentariu