02 august 2010

Preview Divizia Nationala. Lupta pentru podium

Iata ca ma apropii de finalul prezentarii mele a echipelor din Divizia Nationala. In acest articol o sa vi le prezint pe echipele, care in opinia mea pornesc cu sanse reale de a lupta pentru podium.

FC DACIA


Loc sezonul trecut: 5
Potential: lupta pentru podium (2-5)

Clubul Dacia a fost principalul news-maker in acest intersezon. Dupa venirea lui Adlan Shishkhanov, echipa este pe o panta ascendenta din toate punctele de vedere. Au fost adusi mai multi jucatori valorosi la club, atit din campionatul intern cit si din strainatate. Unii au confirmat din primele meciuri (Cojocari, Lomidze, Korgalidze), altii nu prea s-au ridicat la asteptari, sau chiar au dezamagit (Gamezardashvili, Dragovozov), altii inca urmeaza sa demonstreze (Glega, Ricketts, Ledenev, Iliescu). A fost adus un antrenor zic eu, destul de bun la echipa - Igor Dobrovolsky, care are o sarcina foarte grea, cistigarea campionatului. A fost adus si Marcel Moraru la echipa, cel care are in grija sa promovarea imaginii clubului. Luind in considerare toti acesti factori, e clar ca Dacia anul acesta are ca obictiv stabilit cistigarea campionatului. Nu cred sa reuseasca din start atingerea acestui obiectiv, totusi mai este mult de muncit pina la cistigarea DN, dar cert este faptul ca Sheriff anul acesta va avea un concurent serios pentru locul 1, iar aceasta face Campionatul mai interesant. Cred eu ca Dacia va obtine un loc 2 la final.


FC ZIMBRU

Loc sezonul trecut: 4
Potential: lupta pentru podium (2-5)

Cindva echipa fanion a fotbalului moldav, de mai multi ani este pe o panta descendenta, care se pare va continua si in acest sezon. Cu o conducere neinteleasa de multi, cu o campanie de transferuri foarte jalnica, au fost adusi citiva jucatori total necunoscuti, cu un nivel dubios, au fost semnati citiva jucatori de la echipa a 2-a si a fost readus un discipol al scolii Zimbru, care de citiva ani buni nu a jucat la nivel profesionist, fiind vazut doar la niste competitii de amatori. Cu asa niste transferuri la sigur nu lupti pentru titlu, fapt confirmat intr-un interviu si de antrenorul zimbrilor, Ivan Tabanov. Desi au o baza sportiva de invidiat, au una din cele mai bune scoali de fotbal din Moldova, datorita unui management deficient si unor campanii de transferuri nechibzuite, Zimbru nu se lupta si se pare ca nici nu se va lupta degraba pentru reun trofeu in Moldova. Conducerea clubului se pare ca e mai mult interesata sa faca bani din inchirierea stadionului si sa vinda atributica clubului, astfel facind bani, decit sa faca si bani din performantele sportive. Singurul capitol care inca nu a fost afectat la club, ramin suporterii. Zimbru ramine clubul cu cei mai numerorsi suporteri din Moldova. Daca insa rezultatele echipei vor ramine la nivelul celor din ultimii ani, cred ca si la acest capitol echipa va avea de suferit. Sezonul acesta, dupa parerea mea Zimbru va obtine maxim un loc 5 la sfirsitul campionatului.


FC OLIMPIA

Loc sezonul trecut: 3
Potential: lupta pentru podium (2-5)

Debutanta cupelor Europene, echipa din capitala de Nord a Moldovei, a facut o figura destul de frumoasa acolo, jucind destul de bine, cu o echipa mult mai puternica din Azerbaijan, cel putin la capitolul financiar. Ulterior a urmat Dinamo Bucuresti si stim cu toti ce a fost. Dar sa revenim la campionatul intern. Daca ne uitam peste transferuri, atunci echipa a pierdut mai mult decit a cistigat. Oli i-a piedut pe Sischin si Glega, 2 jucatori care erau oameni de baza la mijlocul terenului, unul era principalul pasator si creierul echipei, altul se impunea prin viteza sa si controlul balonului pe oricare din partile de atac. Mai nou echipa l-a pierdut si pe Kamara, care intimplator sau nu tot la mijloc juca. Kamara a plecat cu scandal de la echipa si a semna cu Academia, el declarind ca e jucator liber de contract, pe cnd cei din Balti, declara ca jucatorul recent a semnat un nou contract. De caz se va ocupa o comisie speiala de la federatie. Alt fapt insa ar trebui sa-i puna pe cei din conducerea Olimpiei pe ginduri, acesta este al 2-lea jucator care practic fuge de acolo. Mai intii a fost golgheterul Sackey, acum Kamara...
La capitolul veniri se poate remarca doar fostul portar al nationale Pascenco, care doreste sa demonstreze ca inca nu si-a spus ultimul cuvint in fotbal.
Chiar si cu problemele de la mijlocul terenului, echipa ar putea sa se lupte de la egal cu majoritatea echipelor din campionat, pentru ca la final sa ocupe un maxim loc 4.


FC ISKRA-STAL


Loc sezonul trecut: 2
Potential: lupta pentru podium (2-5)

Echipa enigma a ultimilor campionate. Niciodata nu stii la ce te poti astepta de la cei din Ribnita. Desi nu au fost cotati cu mari sanse, ultimile campionate ei au terminat campionatul pe podium. Avind un antrenor foarte bun, un lot omogen, care nu a suferit mari schimbari in intersezon, cu exoerienta acumulata in meciurile din Europa, cei de la Iskra pornesc si acest campionat cu mari sanse de a prinde podiumul. Desi nu au banii altor echipe, nu au baza Sheriffului, scoala Zimbrului, PR-ul Daciei, Iskra a devenit un club cu pretentii in Moldova. Si chiar daca multi specialisti, nu stiu la ce sa te astepti de la Iskra in acest campionat, catalogind echipa ca o necunoscuta, eu cred ca datorita lotului, antrenorului si experientei acumulate, ei vor ocupa un loc 3 pe final de sezon.

5 comments:

Admin spunea...

Frumoase analizele. Felicitari! De Sheriff nu ai scris nimic. Oare vor deveni si anul acesta campioni fara nici o problema? Cred ca ar cam fi cazul sa "se schimbe" ceva...

2 august 2010, 16:39
Postolachi spunea...

Sherifful va fi in alt post, in postul pentru cei care lupta pentru titlu de campioana... nu red sa se schimbe ceva in acest sezon...

2 august 2010, 17:32
Admin spunea...

Da, inteleg ca Sheriff are cele mai mari sanse sa ia si anul acesta titlul, dar cum eu sunt mai anti-Sheriff... credeam ca e mai ok sa o fi prezentat tot aici :) Dar asta e parerea mea subiectiva ;)

2 august 2010, 21:18
Vindeţi ZIMBRU !!! spunea...

Bune analize...La capitolul Zimbru 100% adevar...cu parere de rau...

8 august 2010, 10:11
vano spunea...

cojocari a dormit in ultimul meci :(

19 august 2010, 11:39

Trimiteți un comentariu