17 septembrie 2010

Deja-vu in Olanda

Dupa un meci bun prestat de cei de la Sheriff in Olanda, impotriva celor de la AZ Alkmaar, tiraspolenii se intorc acasa cu nimic. Ca si anul trecut, cind au jucat cu cei de la Twente, scorul a fost 2-1, si tot ca si atunci Sheriff a scapat un gol rapid, dupa care a urmat un autogol al adversarului, pentru ca pe final de meci, olandezii sa marcheze golul victoriei, un adevarat deja-vu.
Inceputul meciului a fost cum nu se poate mai rau pentru cei de la Sheriff, dupa o gafa imensa a celui care prin jocul sau, a facut ca echipa sa ajunga pina aici, a portarului bolgar Stoianov, care a gresit o pasa destul de simpla pentru un coleg, care a fost interceptata de Gundmudsson, care nu avea cum sa rateze singur cu poarta goala. A urmat un joc destul de haotic prestat de tiraspoleni, doar Diedhiou remarcindu-se de mai multe ori prin driblingul sau, sau cu niste suturi la poarta adversa. In rest jucatorii Sheriffului sau remarcat prin caderi dese pe gazon, la niste faze simple. Cind vedeam cum se luneca toti, am inteles de ce ferguson s-a suparat pe Forlan, cind acesta nu si-a pus crampoanele corespunzatoare terenului, aseara aveai impresia ca toti au intrat in teren fara crampoane in genere. Chiar si asa, Sherifful si-a creat multe ocazii de poarta, atit in prima, dar in special si in a 2-a repriza, dar echipa sufera ca si anul trecut la capitolul finalizare, Diedhiou, Franca si compania au avut multe ocazii de a marca, dar din pacate balonul nu a intrat in poarta. Singurul gol marcat, a fost un autogol al celor de la AZ, dupa o centrare venita pe jos de pe partea dreapta. In rest, toate suturile, sau erau in portar, sau erau in afara cadrului portii.
Pe final de meci, olandezii au marcat golul victoriei din corner, iar Sheriffii nu au fost capabili sa mai intoarca rezultatul.
Pe intreg parcursul meciului, s-a vazut ca multi jucatori, nu s-au incadrat in joc, vazindu-se lipsa lor de experienta la acest nivel, din cei vizati de mine ii pot aminti pe Adamovici si Brankovic, care a gresit des pe flancul sau de aparare, unde olandezii aveau foarte multe spatii libere. M-a impresionat insa jocul foarte bun prestat de capitanul din acest meci al Sheriffului, Nadson, care a jucat cu multa daruire si era foarte calm si sigur in actiunile sale, interceptind balonul si deposedind foarte multi adversari din pozitia sa de aparator central.
Din pacate, desi nu a fost cu nimic inferioara adversarei, ba in unele componente, poate chiar a fost superioara, Sheriff vine acasa cu nici un punct acumulat dupa primul meci. Urmeaza inca 5 meciuri in aceasta toamna in Europa League, meciuri in care, daca va juca la fel, sau poate si mai bine, Sheriff are sanse sa obtina poate si o calificare in primavara europeana, desi la moment e foarte greu de presupus asa ceva.

sursa foto: uefa.com

0 comments:

Trimiteți un comentariu