12 septembrie 2010

Dacia - Zimbru, egalul care nu-i ajuta pe nimeni

S-a incheiat meciul Dacia-Zimbru, care in ultimul timp e tot mai des etalat cu un adevarat derby, un derby al capitalei. Astazi, pe teren echipele nu au reusit sa determine cine la moment e echipa cea mai tare din capitala, la golul marcat de Salifu in minutul 16, pentru Zimbru, Dacia a raspuns prin Gamezardashvili in 43. Insa pe linga lupta din teren, a fost o lupta adevarata si in tribune, intre galeriile celor 2 formatii, lupta care a inceput cu mult inainte de meci.
In tribune astazi fanii dacilor au cistigat atit calitativ, cit si cantitativ. Au avut mai multe bannere, mai multi suporteri, dar si au cintat mai mult, fapt foarte rar intilnit pentru cei de la Zimbru. In plus, fanii Dacilor au avut rasouns la ambele bannere ale celor de la Zimbru, lucru foarte rar intilnit, mai ales in Moldova.
Initial ambele grupari au afisat bannere cu un sens asemanator, Chisinaul e al lor. Ulterior insa zimbrii au afisat un banner in care "felicitau" Dacia cu 10 ani de "vagabozeala" (nteresant cuvint, nici in DEX nu l-am gasit), la care dacii au afisat un mesa cu mesajul aproximativ: "in natura ramin doar acei puternici, Zimbrii pe cale de disparitie". Apoi la golul Daciei, a aparut un banner imens, in care un lup, imbracat in toreador are in fata un bou (zimbru) care are o batista alba in mina si se preda... Zimbrii s-au mai remarcat si prin faptul ca un suporter de-a lor a traversat practic tot terenul pina in fata fanilor Daciei, provocindu-i pe acestia. AU mai fost si niste altercatii in tribuna zimbrilor, dar a intervenit rapid politia.
In rest in teren, a fost o lupta mai mult anosta, la mijlocul terenului. Cojocari de vreo 2 ori si-a incercat torpila, in a 2-a repriza fiind foarte aproape de a marca, Orbu in repriza secunda a avut o intrevedere unu la unu cu Calancea, dar a sutat direct in acesta.
Zimbrii au avut si ei citeva ocazii, acelasi Salifu, marcatorul golului, a avut o incursiune buna, dar care nu s-a soldat cu nimic, Sischin a dat citea pase bune, nefructificate insa de coechipieri.
Cam atit ce pot spune despre acest meci, care a fost mai frumos in tribune, decit pe teren.

3 comments:

3s spunea...

Comentariu foarte subiectiv, in special despre cine au fost cei mai tari in tribune.. eu din tribuna C, mi-am creat invers parerea despre suporteri.. in ceea ce priveste calitatea suportului prin voce zimbrii au fost mai buni, la bannere am sa cad cu tine de acord.

13 septembrie 2010 la 11:08
Postolachi spunea...

In mare parte is deacord cu tine, dar fiecare articol, fiecare parere, este ceva subiectiv, asa si acest articol. Nu pretind la adevarul absolut.
Mie mi s-a parut ca dacii au strigat/cintat mai mult, desi si cei de la Zimbru, au facut treaba buna in sector.

13 septembrie 2010 la 14:45
Admin spunea...

Nu am fost la meci, nici macar rezumatul nu l-am vazut. Totusi, am auzit de la mai multi, inclusiv din acest articol ca galeriile s-au comportat foarte bine, ceea ce nu poate decit sa bucure.

13 septembrie 2010 la 19:54

Trimiteți un comentariu