14 septembrie 2010

Televiziunea si fotbalul

Nu cred ca sunt singurul, care practic nu ma uit de loc la postul de televiziune Moldova 1 (un post de r...t, care doar cheltuie banii nostri). Nu ma uit din diverse motive, lipsa emisiunilor care mi-ar capta atentia, filme neinteresante si o alternativa de selectie a canalelor TV destul de mare. Insa ce nu pot sa nu ma uit la Moldova 1, este fotbalul, desi comentariul lasa de dorit, in lipsa unei alternative, ma uit la ei. Cum drepturile de translare a meciurilor din Liga Campionilor pentru Moldova, apartin in totalitate acestui canal TV, celelalte canale straine pe parcursul meciului sau difuzeaza altceva, sau au semnalul oprit, respectiv, toti iubitorii de fotbal sunt nevoiti sa priveasca fotbalul la Moldova 1 si sa-i faca audienta si sa-i aduca si bani postului public de televiziune, caci stim cu totii cita publicitate se baga inainte, in pauza si dupa meciul de fotbal.
Dupa asa o introducere mare, sa va expun si problema: azi, 14 septembrie, iubitorii de fotbal, vor fi nevoiti sa astepte orele 23:10, pentru a se putea uita la fotbal. Pricina acestui fapt este ca diseara, la ora meciului va fi difuzata emisiunea Buna seara!!! Am toata stima si respectul pentru Mircea Surdu, realizatorul acestei emisiuni, nu cred sa aiba el nici o vina, dar cine s-a gindit sa faca asa programul TV pe azi, nu s-a gindit deloc bine. Si sa nu credeti ca asa va fi doar azi, nu, exact aceeasi situatie ne asteapta si miine, iarasi mai intii Buna seara, dupa care fotbal in inregistrare. Pai cine ma poate lamuri, la ce-i mai trebuie postului public TV aceste drepturi exclusive pentru Liga Campionilor, daca ei nu se pot folosi de ele, iar noi, microbistii, dar si contribuabilii, suntem nevoiti sa asteptam fotbalul abia la orele 23? La acea ora, majoritatea din noi deja vom cunoaste toate scorurile inregistrate in toate meciurile si apoi, a 2-a zi, suntem cu totii dis-de-dimineata la servici, se pare ca acei de la Moldova 1, la toate aceste aspecte nu s-au gindit, sau nu au vrut sa se gindeasca. La intrebarea directa adresata celor de la departamentul marketing al postului, de ce s-a procedat asa si unde e logica, acestia au dat un raspuns foarte coerent: "Intrebati de doamna Angela Sirbu (directoarea postului) de ce asa se difuzeaza". Super raspuns, dar apare intrebarea, voi la ce mai sunteti acolo? Am avut ocazia sa fiu in Bulgaria anul acesta in perioada ultimilor meciuri de calificare pentru grupele Ligii Campionilor, pai sa stiti ca in fiecare seara erau difuzate in direct cite 3 meciuri, la 3 posturi diferite, iar inainte de meci, fiecare canal, mai facea si o avanpremiera a meciului, iar dupa meci, neaparat o scurta analiza a tot ceea ce s-a petrecut in teren. Uite asta da transmisiuni, nu ceea ce avem noi. Din pacate noi mai avem ani si ani, pina vom ajunge macar aproape de un nivel european si ma refer aici nu doar la televiziune, dar la tot.
Noi insa ramine sa ne consolam cu faptul ca oricum o sa avem posibilitatea sa ne uitam la meci, desi in inregistrare (daca nu adormim pina atunci), sau cei mai fericiti dintre noi, vom(r) privi meciul(-rile) pe internet, poate si cu un comentariu mult mai bun si sa speram ca meciurile viitoare le vom putea privi totusi in direct, la postul national de televiziune Moldova 1.

6 comments:

Admin spunea...

Mde... ce ferice de mine ca acum nu sunt in RM :) Cind a jucat nationala am avut de ales intre 2 stream-uri de pe net: unul de la M1 si unul in engleza. Sigur ca am ales orice altceva decit M1 :))

Revenind la subiect: cred ca ar trebui o scrisoare deschisa sau ceva de genul, poate se trezesc si astia si incep sa gindeasca cu capul...

14 septembrie 2010 la 14:30
Postolachi spunea...

astia nu au fost si nu cred sa fie capabili sa gindeasca cu capul :(
dar din urma lor, suferim noi, microbistii...

14 septembrie 2010 la 14:33
Dacu spunea...

stii ce trebuie? trebuie de creat o asociatie, asociatia microbistilor moldoveni, care sa dea in judecata postul moldova 1 si va fi foarte simplu, ddegeama ne zbatem noi aici.. ei oricum is prea slabi si nu prea dispun de substanta denusie in craniu asa ca nu trebuie sa ne suparam pe conducerea mu1. eu caut pe cineva cu cetatenia romana ca sa-mi cumpar un abonament digi tv, acolo gasesti toate meciurile din liga campionilor, europa leaugue, serie a, premiera, premiership, moto gp, formula 1, gala k1 si multe altele.

14 septembrie 2010 la 14:41
Anonim spunea...

tvr hd, meciuri din CL in hd
http://www.cool-webtv.net/tv-channels/ro/tvr-romania-s4.html

14 septembrie 2010 la 21:21
Admin spunea...

Si totusi, am inteles ca arata meciul... :))

14 septembrie 2010 la 22:56
Postolachi spunea...

si totusi am privit meciul in direct. Pina la urma l-au dat...
Sa fi citit cineva de acolo blogul? :) sau au fost mai multe plingeri referitor la aceasta?

15 septembrie 2010 la 08:56

Trimiteți un comentariu