20 septembrie 2010

Un fel de review al etapei 9, sau stop violentei in fotbal

Ultima etapa a campionatului nostru a fost plina de evenimente. In primul rind trebuie sa remarc egalul nesperat de nimeni, scos de Nistru in deplasare la Ribnita, de la lidera clasamentului la acest moment, Iskra-Stali. Nimeni nu s-a asteptat la un asemenea rezultat, Nistru fiind una din codasele campionatului, cu grave probleme de lot si financiare, iar Iskra aflindu-se la polul opus. Prin asta insa este si interesant fotbalul, ca mai apar si rezultate nesperate si nu poti fi sigur niciodata de cistigul uneia, sau altei echipe.
Alt fapt remarcabil din aceasta etapa a fost meciul de la Orhei dintre Milsami si Dacia. Ambele echipe inainte de inceperea partidei aveau un numar egal de puncte, ambele echipe au investit serios in jucatori in intersezon si ambele echipe au declarat ca se vor lupta pentru podium in acest sezon. Se anunta un meci foarte interesant, in lupta practic era lupta pentru locul 2 din campionat la moment. In realitate, suporterii prezenti la meci, au vazut un meci interesant, cu multe evenimente de meci: 3 goluri, multe ocazii de poarta, un cartonas rosu, o bara. Meciul a fost cistigat de echipa oaspete, care a reusit sa marcheze un gol in inferioritate numerica, pentru ca pe final sa reziste asediului orheienilor si sa obtina maximum de puncte din aceasta partida.
Si acum o sa va relatez despre evenimentul negativ petrecut in aceasta etapa. Si din nou, vorbim despre meciul Milsami-Dacia, doar ca acum despre evenimentele de dupa meci. Suporterii din Orhei, prezenti in numar destul de mare la meci, dupa incheierea acestuia, au inceput a se bate cu cei de la Dacia, prezenti intr-un numar mult mai mic. Politia a fost incapabila sa faca ceva, fiind totalmente nepregatita de a contracara si a desparti fanii celor 2 formatii. A fost o pregatire jalnica a politistilor de meci, care practic nu au intreprins nimic pentru a mentine ordinea publica. De ce nu au oprit fanii echipei Milsami pentru 2 minute dupa incheierea meciului, pentru ca cei din Chisinau sa poata iesi in liniste, nu se stie. De ce nu i-au condus pe fanii orheieni spre cealalta iesire de pe stadion, care era mult mai aproape de ei, de asemeni nu se stie. Ei i-au lasat pe orheieni sa mearga pe linga cei din Chisinau, pentru ca in scurt timp sa apara incidentele. Au avut de suferit citiva fani ai Daciei, dar aici din nou, politia nu era. Oare nu era clar ca pot sa apara altercatii, mai ales daca luam in calcul ca echipa locala a pierdut, de la o concurenta directa pentru un loc pe podium? Era clar pentru multi, dar nu pentru politisti, care au aratat o incompetenta totala in mentinerea ordinii publice atit in timpul meciului, dar mai ales dupa meci, iar aceasta a dus la consecinte grave. Oare ei nu au invatat psihologia si dirijarea maselor, nu li s-au facut traininguri cum se lucreaza cu masele la diferite manifestari? Sunt sigur ca au facut, dar se pare ca tot a trecut pe linga. Pacat.
Si dupa aceasta credeti ca vor fi multi care vor dori sa mai vina la stadion, tineri, copii, persoane de genul feminin? Eu cred ca nu. Si iata asa, in timp ce unii incearca din rasputeri sa readuca lumea pe stadion, cineva, intr-o clipa a facut o treaba mare pe tot acest lucru. Inca o data pacat.
Stop violentei in fotbal!

1 comments:

Admin spunea...

Mde... nu stiam de incidente, dar nu stiu de ce, nu ma mira acest lucru din partea politistilor de pe la noi :(

20 septembrie 2010 la 11:49

Trimiteți un comentariu