13 octombrie 2010

San Marino - Moldova, un joc anost (+video)

Moldova a mai cîştigat un meci în aceste preliminarii, un meci împotriva echipei din San Marino, una din cele mai slabe naţionale de pe glob, unde majoritatea jucătorilor sunt amatori. Moldova a cîştigat după un meci foarte anost, lent şi urît. Aseară mai mult ascultam comentatorul ca de obicei, s-a descurcat foarte bine de altfel, mai ales în condiţiile date, cînd nu prea aveai ce comenta în teren, după cum a glumit şi el, se joacă în 2 viteze încet sau deloc, cam aşa şi a fost. Ce mi-a mai plăcut aseară, asta a fost fundalul sonor din tribune, unde se auzea mult mai tare şi mai des scandările Moldova!, am impresia că erau mai mulţi suporteri ai naţionalei noastre la meci. Apropo de spectatori, nu ţin minte să vazut un alt meci al naţionalei cu aşa puţini spectatori la meci, la unele meciuri din Divizia Naţională vin mai mulţi spectatori.
Era clar din start că jucătorii noştri nu vor fi motivaţi pentru acest meci, totuşi numele adversarului şi-a spus cuvîntul, dar chiar aşa de aiurea să joci, asta e culmea. Am presupus încă înainte de a se începe partida, că vor fi anumite modificări în lot, pentru a da posibilitatea şi altor jucători chemaţi la naţională să demonstreze ce pot. Ba chiar am nimerit cu introducerea lui Cojocari, care credeam eu, că-şi va încerca şutul puternic de la distanţă de mai multe ori. În realitate el nu a avut nici un şut pe poartă şi de fiecare dată cînd a avut mingea la picior, o pasa sau în spate, sau în lateral, în faţă nu se prea risca. De altfel majoritatea jucătorilor noştri au jucat în aceeaşi notă. Ce să mai spunem, dacă o bună parte din atacurile noastre erau pornite de către căpitanul Epureanu, care în acest meci juca pe poziţia de fundaş central. Spre surprinderea mea, Frunză a avut cîteva şuturi pe poartă şi a făcut şi nişte driblinguri, se pare că ăsta e nivelul său, cînd vine vorba de echipe mai puternice, el nu prea mai face faţă. Bugaiov de asemeni a jucat foarte slab, neaşteptat de slab.
În faţa unui adversar care se apără cu toată echipa, şi care are doar un jucător mai înaintat trebuia de jucat un pic altfel, mai în viteză, cu multe pase şi desigur multe şuturi la poartă, atît din careu, cît şi din afara sa. La cît de nesigur era portarul gazdelor, jucătorii noştri trebuiau să facă un scor mult mai mare pe tabelă. Ei însă încercau să intre cu mingea în poartă, să arate căt de “mari” fotbalişti sunt ei. Golurile noastre au venit şi ele după nişte aglomerări în careu, primul Josan l-a împins în poartă, după una din nenumăratele greşeli ale portarului, iar al 2-lea a venit după un penalty acordat uşor de arbitru.
Să fi marcat mai multe goluri, era posibil să ne aflăm în faţa Suediei după golaveraj, dar aşa aşteptăm meciul direct cu ei, care va fi următorul meci al naţionalei noastre, déjà în primăvară. Pînă atunci sperăm ca jucătorii noştri să nu sufere vreo accidentare gravă, să fie în formă, poate Dadu îşi revine din accidentare. Lupta continuă.


foto: uefa.com

1 comments:

Admin spunea...

Ce sa mai discutam? Un meci foarte slab, enorm de slab, un 0-2 chinuit de tot....

13 octombrie 2010 la 10:52

Trimiteți un comentariu