28 martie 2011

Ni s-a aratat unde ne este locul

După meciurile amicale ale cluburilor noastre în pauza competiţională, ni s-a arătat exact unde ne este locul la moment. Echipele noastre au pierdut toate meciurile amicale. Olimpia a pierdut în Italia mai multe meciuri, e drept unul de la echipa de Serie A, Udineze, dar restul adversarelor au fost echipe mult mai slabe, Milsami a pierdut de la Vaslui (2-1), Zimbru a pierdut de la Poli Timişoara (0-1) şi Dacia, echipa care lupta la titlu anul acesta în Divizia Naţională a pierdut fără drept de apel cu un 0-4 sec de la Steaua Bucureşti.
Dacia a arătat jalnic în meciul contra mult mai titratei echipe din Bucureşti, Steaua, care după cum s-a văzut are foarte mulţi fani la Chişinău, am impresia că sunt mai mulţi fani stelişti la noi în ţară decît fani ai oricărei echipe din DN. Fanii Stelei s-au prezentat remarcabil la meci, dar trebuie să menţionez că şi galeria dacilor a fost la nivel. A fost un duel frumos al galeriilor, culminînd cu acel Hai Moldova! strigat de ambele galerii.
Despre meci nu prea ai ce spune, a fost o singură echipă pe teren, care pe lîngă cele 4 goluri a mai avut 2 bare şi o mulţime de ocaziii de a mai marca. Apărarea Daciei a făcut la greşeli, cît probabil nici în curtea şcolii nu o să vezi, pe rînd toţi fundaşii dacilor (Ilescu, Popovici, dar în special Gamezardashvili) au greşit copilăreşte, iar greşelile lui Moşneaga nici nu ştiu cum să le cataloghez, au fost de-a dreptul ilare, el contribuind decisiv la minim 2 goluri.
Singurul jucător de la Dacia care merită remarcat este cel care a purtat banderola de căpitan în acest meci – Ghenadie Orbu, care deşi a jucat mijlocaş pe banda stîngă, a muncit mult, a pus în dificultate apărarea adversă, a creat ocazii, dar din păcate cu o rîndunică… Atacanţii Daciei, in special Sackey nu ştiu unde erau, dar numai nu pe teren. Dacă Dacia va continua şi în campionat să joace în acest fel, atunci şi anul acesta nu se mai schimbă campioana. După pauza de iarnă, Dacia se află într-o formă foarte proastă de joc şi nu se vede nici o îmbunătăţire în jocul echipei, din contră.
De cealaltă parte Steaua a jucat lejer, dînd impresia că mai poate marca uşor încă cîteva goluri, la ei s-a remarcat atacantul brazilian Maicon, care a debutat în acest meci la echipă, el s-a străduit să impresioneze stafful tehnic al echipei sale, pentru ai permite să joace şi în meciurile oficiale, pe lîngă cele 2 goluri marcate, el a mai avut o bară şi încă cîteva faze periculoase, de departe cel mai bunm jucător al meciului.
Meciul Zimbru – Poli a fost mult mai echilibrat, dar oricum se vedea că oaspeţii din Timişoara sunt la cîrma jocului. Au avut cîteva ocazii clare de a marca în prima repriză, au lovit şi bara, dar nu a fost să fie, Zimbrii au avut şi ei 2 ocazii de a marca prin cel mai în formă jucător al lor în primăvară – Andronic. Repriza secundă a fost o continuare logică la ce s-a întîmplat în prima, iar golul, deşi a venit pe finalul meciului, a fost o finalizare a tot ce s-a petrecut în teren.

0 comments:

Trimiteți un comentariu