30 martie 2011

Suedia - Moldova, ratinguri jucatori

Echipa noastră a avut un meci foarte greu în deplasare împotriva mult mai puternicei echipe din Suedia. Deşi echipa noastră a pierdut, a avut un joc foarte bun. Era clar din start că valoric suedezii sunt peste noi, ei au demonstrat asta şi în meci, dar e îmbucurător faptul că băieţii noştri au intrat în teren foarte determinaţi şi au luptat pînă la sfîrşit (golul nostru fiind marcat în minutele de prelungire a partidei). Să fi fost apţi de joc căpitanul şi liderul naţionalei Epureanu, Picuşceac, care este într-o formă bună, Bordeian, Josan, Ţîgîrlaş, la sigur partida era să se desfăşoare într-un alt fel pentru noi. Dar şi aşa, cu aşa o atitudine în teren şi joc prestat, suntem foarte optimişti pentru meciurile care urmează în aceste calificări, echipa noastră e capabilă să acumuleze încă multe puncte şi să aspire la un loc 3 în grupă. Au fost şi greşeli în acest meci, dar nu au fost multe. Încă un lucru care merită remarcat este faptul că nu am stat doar în apărare tot meciul, bubuind mingea în faţă la orice atac al adversarului, din contră, jucătorii noştri încercau să iasă cu balonul la picior, construiau atacurile atent. Să vedem însă evoluţia fiecărui jucător în parte:

1. Stanislav Namasco – 7,0 un meci bun făcut de portarul nostru, nu i se pot imputa nici unul din cele 2 goluri primite, la primul a fost o deviere involuntară a lui Armaş, iar la al 2-lea Larsson a şutat precis din interiorul careului, plus că Namaşco era acoperit de fundaşii noştri şi nu a reacţionat imediat la şut. În rest a avut cîteva intervenţii foarte bune, salvînd echipa noastră de la încă cîteva goluri, apogeul fiind penalty-ul scos în faţa lui Ibrahimovici. Dacă ar mai avea şi exeprienţă de joc la echipa de club, ar fi şi mai bine, atît pentru el, cît şi pentru naţionala Moldovei.

2. Igor Armas – 6,5 a revenit după o pauză la naţională. A avut o evoluţie destul de bună în centrul defensivei noastre, alături de Golovatenco, unde îl avea ca adversar direct pe Ibrahimovici, s-a descurcat destul de bine în lupta cu mult mai titratul atacant suedez. A avut acea intervenţie nereuşită la primul gol al gazdelor.

3. Victor Golovatenco – 6,5 ca şi fostul său coleg de club, a avut un meci bunişor în centrul defensivei noastre. A greşit la golul 2, dar acolo a fost o greşeală de grup a defensivei noastre.

4. Vadim Bolohan – 6,0 a avut unele lacune în jocul său, a lăsat spaţii libere în apărare, nici în atac nu a urcat sigur.

5. Vadim Boret – 6,0 a jucat mijlocaş stînga, deşi de obicei joacă fundaş lateral, a fost o decizie forţată a lui Balint, în urma atîtor indisponibil din lot. A jucat binişor, deşi de la un mijlocaş lateral se aşteaptă o mai mare activitate şi creativitate în atac.

6. Petru Racu – 6,0 nu cel mai reuşit meci al său, a luptat mult, a fost activ şi la fazele fixe, dar nu a fost cel mai sigur în intervenţii, a fost depăşit în cîteva rînduri uşor de adversari, plus a creat un penalti, faultîndu-l pe Ibrahimovici în careu, din fericire pentru noi acest din urmă a ratat de la 11 metri.

7. Alexandru Gatcan – 5,5 voi l-aţi văzut pe Gaţcan în teren? Eu nu prea. El trebuia să fie coordonatorul nostru de joc, a revenit după mult timp la naţională dornic să demonstreze ceva, nu prea ia reuşit.

8. Eugeniu Cebotaru – 6,0 celălalt mijlocaş central al nostru. În pereche cu Epureanu arata mult mai solid şi mai sigur. În acest meci mijlocul nostru a fost clar sub cel suedez, în mare parte şi datorită lui Eugen.

11. Viorel Frunza (c) – 5,0 iarăşi a decepţionat, ca şi în alte partide ale sale din ultimul timp la naţională. A avut un singur şut spre poartă de la mare distanţă, care nu prezenta nici un pericol, în rest a fost invizibil. Fundaşii adverşi l-au neutralizat complet, de asta probabil a şi fost înlocuit la pauză. Nu înţeleg de ce Balint insistă cu Frunză în primul 11-ece deja al cîtelea meci.

15. Anatolie Doros – 6,5 a jucat binişor, a fost activ pe toată linia de atac, doar că în prima repriză nu prea a avut cu cine combina, iar în a 2-a se vedea cu ochiul liber că a obosit. A avut un lob frumos, intuit de portar, dar şi cîteva şuturi spre poartă.

16. Alexandru Suvorov – 7,5 cel mai bun jucător al nostru în acest meci. A început campania de calificări din postura de rezervă, în scurt timp a devenit însă un jucător indispensabil în echipa lui Balint. Toate fazele periculoase la poarta lui Isaksson au pornit de la el, a ţinut în tensiune toată apărarea Suediei, şi-a luat în sarcină şi toate fazele fixe pentru naţionala noastră, de cîteva ori punînd în grea încercare portarul advers, a marcat singurul gol al nostru dintr-un şut plasat din afara careului.

Rezerve:
10. Igor Bugaiov – 6,5 a intrat la pauză în locul lui Frunză, a adus un suflu nou atacului nostru, participînd la cîteva faze interesante, care au pus la încercare apărarea adversă.

14. Anatol Cheptine – 6,5 debutantul naţionalei, mijlocaşul de 20 de ani a celor de la Sheriff a făcut un joc destul de bun în cele 20 de minute jucate, nota mare fiind acordată mai mult în perspectiva meciurilor viitoare, care sper să fie la acelaşi nivel la care a debutat.

9. Valeriu Andronic – f/n a jucat foarte puţin timp pe teren pentru a se remarca prin ceva.

2 comments:

Admin spunea...

E bine ca jucam mai bine, dar si mai bine era daca obtineam si rezultate, adica puncte. Sper in retur sa vina si punctele. Eu inca sper la un loc 2...

P.S. Un articol foarte bun. Felicitari!

30 martie 2011, 13:47
victor spunea...

Eu nu-s asa de entuziasmat

30 martie 2011, 22:22

Trimiteți un comentariu