03 martie 2011

Showul continuă, Sfintul Gheorghe isi retrage echipele de juniori

Fotbalul moldovenesc în ultimul timp se conduce după principiul nici o zi fără scandal. Din păcate avem un fotbal foarte murdar, în care se joacă nişte jocuri nu chiar înţelese la prima vedere. Despre meciurile care sunt suspecte de blaturi n-o să mai amintesc, Sheriff are avantajul cartonaşului roşu pentru adversar în al 2-lea meci la rînd, ş.a.m.d.
Acum s-a mai iscat un scandal. După ce Federaţia a permis disputarea meciului Nistru-Gagauzia pe terenul de la Călărăşeuca, care se află într-o stare deplorabilă, mai mulţi oameni din fotbal au ridicat semne de întrebare. Cei de la Sfîntul Gheorghe au trecut la fapte. Ei au anunţat pritr-un comunicat oficial că-şi „retrag echipele de copii şi juniori din campionatele de toate vârstele, ca consecinţă a descalificării terenului din Suruceni, şi, implicit, creşterii poverii financiare asupra clubului, ca rezultat al închirierii altor stadioane pentru disputarea meciurilor de acasă.”
Sfîntul Gheorghe pînă în decembrie, pe lîngă faptul că disputa meciurile de acasă, pe terenul artificial din Suruceni, dădea în arendă acest teren şi celor din Găgăuzia şi Lilcora, astfel asigurîndu-şi ceva intrări în bugetul său. După ce federaţia le-a interzis disputarea meciurilor pe terenul de acasă, exact înaintea meciului cu Sheriff (ce coincidenţă interesantă), cei din Suruceni au fost nevoiţi ei înşişi să arendeze un stadion atît pentru echipa mare, cît şi pentru toate echipele de copii şi juniori. Iată că ei nu-şi mai permit aceste cheltuieli şi au hotărît retragerea echipelor de copii şi juniori, pentru a putea participa măcar în Divizia Naţională.
Nu înţeleg de ce se aplică aceste standarde duble la Federaţie. De ce s-a hotărît suspendarea terenului, deşi la începutul sezonului aceaşi federaţie a oferit licenţă pentru club, inclusiv pentru jucarea meciurilor de acasă pe terenul din Suruceni, de ce atunci s-a revenit la această decizie? Oare nu era posibil de ajuns cumva la un compromis? Dar aşa, din păcate au de suferit nişte copii nevinovaţi. E păcat să se întîmple una ca asta, Sfîntul Gheorghe e una din puţinele echipe care au investit bani în dezvoltarea fotbalului moldovenesc, anume în dezvoltarea echipelor pentru copii, acolo unde în Moldova practic nu se investeşte nimic.
Pînă la urmă sperăm la un sfîrşit ca în poveste, fericit, deşi premise pentru aceasta nu se întrezăresc.

1 comments:

Admin spunea...

Posibil sa fie un joc de culise de care nici pe departe nu avem idee.. doar e vorba de FMF!

4 martie 2011 la 11:55

Trimiteți un comentariu