18 aprilie 2011

Dacia se distanteaza in lupta pentru titlu

În week-end au avut loc tocmai 3 meciuri tari în Divizia Naţională a Moldovei, lucru mai rar întîlnit la noi. Capul de afiş a fost ţinut desigur de meciul Zimbru – Sheriff, derbyul etapei, dar şi al Moldovei din ultimii ani. Datorită unui mare noroc Zimbru a scăpat de o înfrîngere pe teren propriu, ba şi mai mult a reuşit o victorie în extremis, marcînd singurul gol al partidei în prelungirile acesteia. Cei de la Sheriff au dominat teritorial pe durata întregului meci, au avut numeroase ocazii de a marca, doar neşansa, portarul Calancea şi barele porţii apărate de acesta (de 3 ori) nu le-au permis tiraspolenilor să marcheze. Zimbrii la rîndul lor au avut cîteva contraatacuri, prin care l-au deranjat pe Stoyanov, care la rîndul său a greşit grav pe final de meci, cînd a degajat aiurea o minge, care a ajuns la experimentatul mijlocaş Şişchin, acre a şutat din prima pe poartă. Suporterii zimbrului au avut un manifest împotriva conducerii, scandînd pe parcursul meciului lozinci împotriva lor, avînd şi mesaje cu acelaşi conţinut.
Alt meci tare s-a desfăşurat la Ghidighici, unde echipa din localitate, Rapid a găzduit lidera Dacia. Meciul s-a desfăşurat pe un teren de o calitate foarte proastă, rezultat a ploilor din zilele premergătoare partidei. Din cauza terenului, jocul prestat de ambele echipe a fost de o calitate slabă, jucătorii deplasîndu-se cu greu prin noroiul de pe stadion. Chiar şi aşa Dacia a avut cîteva ocazii de a marca, dar de fiecare dată portarul Rusu, era pe fază, numai Neceaev a avut practic 2 ieşiri unu-la-unu cu portarul, pe care însă nu l-a putut învinge. Meciul s-a terminat cu o egalitate, care datorită înfrîngerii Sheriff-ului, îi permite Daciei să-şi consolideze poziţia de lider în campionat şi să se distanţeze la 4 puncte de tiraspoleni.
Încă un meci care a meritat urmărit a fost cel de la Rîbniţa, în care s-au întîlnit pretendentele la podium şi un loc în Europa League, echipa din localitate Iskra-Stali şi cei de la Milsami Orhei. A fost un meci cu multe ocazii la ambele porţi, iar victoria putea fi asigurată de ambele echipe. Gazdele au deschis scorul cu 10 minute înainte de pauză, fiind egalate rapid, 6 minute mai tîrziu, golul pentru oaspeţi fiind înscris de Boghiu, care s-a distanţat în poziţia de golgheter al campionatului, avînd deja 20 de reuşite, cu 2 mai mult decît Orbu, de la Dacia. Repriza secundă a decurs la fel ca prima, cu multe faze de poartă, în urma unei astfel de faze gazdele au obţinut un penalti pe final de meci, transformat de Popovici în gol. Cînd toţi deja se pregăteau de fluierul final al arbitrului, în minutul 3 de prelungiri, vedeta celor de la Milsami, fostul jucător al Poli Timişoara, Claudiu Ionescu a marcat primul său gol pentru echipa orheiană, aducînd un punct echipei sale. În urma acestui rezultat, Olimpia Bălţi a avut şansa să-i egaleze pe cei de la Milsami la numărul de puncte, care se află pe locul 3 în clasament, dar echipa din Bălţi a reuşit să facă doar un egal pe teren propriu cu codaşa Sfîntul Gheorghe, Suruceni.
PS Despre scandalurile din fotbalul moldovenesc nu voi scrie, deoarece pentru mine momentan nu sunt clare multe lucruri. E clar că se duce o luptă deschisă între Adlan Shishkhanov şi preşedintele FMF, Pavel Ciobanu, ambii folosind tot instrumentariul de care dispun pentru a arăta că au dreptate. Din păcate în urma acestui război avem de suferit noi, simplii iubitori de fotbal.

0 comments:

Trimiteți un comentariu