29 mai 2011

Barcelona domina Europa

Deşi blogul este despre fotbalul moldovenesc, nu am putut să nu scriu 2 cuvinte despre finala Ligii Campionilor. Barca a demonstrat încă o dată că este cea mai bună echipă din ultimii ani, MU practic nu a avut nici o şansă de cîştig aseară, deşi la început se părea că MU a găsit ac de cojoc jocului de pase a Barcei, cînd i-au ţinut în propria jumătate de teren mai mult timp. MU a pierdut acest meci la mijloc, unde Giggs şi Carrick, plus Park nu au făcut faţă de loc magnificilor de la Barca (Xavi, Iniesta şi Busquets într-o oarecare măsura). De menţionat faptul că în acest meci practic nu au fost faulturi, datorită faptului că o echipă nu a adoptat tactica faulturilor mici şi a provocărilor pe toată dimensiunea terenului, jocul a fost cursiv şi a decurs fără incidente, încă o dovadă a acestui fapt este că arbitru Kassai nu a adăugat nici un minut la prima repriză. Sir Alex l-a introdus pe Park, care trebuia să-l încurce pe Alves să urce în atac, acest lucru i-a reuşit coreeanului de minune, mai ales în prima repriză, datorită acestui fapt, pe flancul drept al atacului barcelonez practic nu erau faze, iar Evra a început să joace personal cu Messi, lăsînd partea sa de apărare goală. De plecările dese a lui Evra din poziţia sa, Barcelona a profitat din plin, cînd Xavi, a cîta oară a dat o pasă superbă lui Pedro, care s-a infiltrat acolo unde ar fi trebuit să fie fundaşul francez, a urmat un şut plasat la colţul scurt şi Van der Saar a fost nevoit să scoată balonul din plasa porţii sale. MU a egalat rapid printr-un şut superb a lui Rooney, deşi pasa a venit de la Giggs, care a primit balonul în off-side, arbitrul n-a observat acest fapt.
În a doua repriză pe teren a fost doar o singură echipă, iar acest avantaj s-a concretizat în multe ocazii de poartă, plus două goluri marcate de Messi şi Villa, ambele şuturi din afara careului şi dacă la golul nr. 3, Van der Saar, care a jucat ultimul său meci din cariera de profesionist, nu a avut nici o şansă, atunci golul lui Messi, care a venit pe centru, portarul olandez ar fi trebuit să-l pareze.
Mi-a plăcut gestul celor de la Barcelona, care i-au dat banderola de căpitan lui Abidal înainte de festivitatea de premiere, pentru ca acesta să ridice primul trofeul de-asupra capului, trofeu pe care 2 luni în urmă nu era sigur că-l va putea ridica, după ce a fost diagnosticat cu cancer.
Pentru a vedea dominaţia clară a Barcelonei în acest meci, mai jos vă prezint statistica meciului:

Barcelona Man. United
3 Goals scored 1
12 Attempts on target 1
4 Attempts off target 2
6 Corners 0
38' 54'' Possession (time) 22' 11''
63 Possession (%) 37
5 Fouls committed 16
2 Yellow cards 2
0 Red cards 0

0 comments:

Trimiteți un comentariu