30 mai 2011

Totalurile campionatului. Mijlocul clasamentului

Astazi voi continua a face totalurile Diviziei Naţionale. De această dată voi face analiza echipelor care pe final de campionat au avut cele mai puţine griji, de retrogradat era imposibil, iar lupta pentru podium nu era pentru ele.

9. FC Academia-UTM Chişinău

Loc sezonul trecut: 7
Loc prognozat: 8

Cei de la Academia au un lot de jucători tineri şi foarte talentaţi. Jocul prestat de echipă este foarte simpatic şi doar lipsa experienţei nu le-a permis să acumuleze mai multe puncte, pentru ca în final să ocupe un loc mai bun în clasament. Academia a reuşit să obţină puncte de la toate liderele campionatului moldovenesc, iar Sheriff are doar amintiri neplăcute după meciurile cu studenţii, tiraspolenii obţinînd doar un punct în trei meciuri disputate. Tot-o-dată cei de la Academia se încumetau să piardă puncte preţioase de la codaşe, au pierdut de la cea mai slabă echipă a campionatului, de asemenea au înregistrat o înfrîngere în meciurile cu Nistru. Dacă ei ar fi jucat concentrat în toate meciurile, precum au făcut-o în meciurile mai dificile, atunci eu sunt sigur că astăzi vorbeam de Academia ca de o echipă care minim putea emite pretenţii pentru un loc în Liga Europa. În cazul în care echipa nu va suferi schimbări majore de lot şi se va lucra la psihologia jucătorilor, atunci sezonul viitor campionatul nostru la sigur mai cîştigă o echipă puternică, care poate lupta pentru podium.


8. FC Rapid Ghidighici

Loc sezonul trecut: 6
Loc prognozat: 6

Echipa cu planuri măreţe la începutul sezonului, cînd patronul său, Victor Ostap anunţa că cei din Ghidighici vor lupta minim pentru un loc în Liga Europa. Au avut şi un lot foarte valoros pentru a atinge acest scop (Calincov, Fraţuz, Livandovschi, fiind doar cîteva nume din lot), dar ceva nu le-a ajuns, probabil stabilitate, în special pe banca de rezerve, unde patronul a tăiat în carne vie de fiecare dată cînd nu era mulţumit de ceva. Ba nu-i place jocul echipei, ba rezultatele nu sunt pe măsură, gurile rele mai spun că şi faptul că nu era lăsat el să hotărască cine va fi în primul unsprezece tot a dus la demiterea unui antrenor. Cert este faptul că pe banca Rapidului în acest sezon s-au perindat mai mulţi antrenori, printre care şi bine-cunoscuţii Petru Efros şi Sergiu Sîrbu, iar Pavel Iriciuc, care a antrenat echipa la sfîrşitul campionatului, a fost demis pentru a patra oară de la echipa din Ghidighici după ultima etapă. Să fi avut echipa o siguranţă în joc şi pe banca de rezerve, la lotul pe care l-au avut sunt sigur că ei ar fi putut obţine mult mai mult faţă de locul opt ocupat în final.


7. FC Tiraspol

Loc sezonul trecut: 9
Loc prognozat: 9

FC Tiraspol este o echipă de mijlocul clasamentului de mai mulţi ani şi nimic nu pare să se schimbe şi pe viitor. Ei obţin constant puncte de la echipele din subsol, de asemenea luptă foarte tăios cu echipele puternice, luînd de multe ori puncte în aceste dueluri, pentru a-şi permite să dea puncte echipei mamă, în caz de necesitate pentru aceasta. Ca şi în alţi ani, tiraspolenii au început sezonul cu un lot foarte tare schimbat faţă de anul trecut, mulţi jucători noi veniţi, mulţi plecaţi, cei mai buni desigur la Sheriff, cei care nu au făcut faţă campionatului nostru, au plecat în alte părţi. În pauza de campionat din nou activitate mare pe piaţa de transferuri, cînd au reuşit să-l aducă pe unul din cei mai buni antrenori moldoveni din ultimii ani, Vlad Goian de la Iskra, care probabil tot speră la o promovare la „prima” echipă. Per final nu pot spune nimic de jocul echipei, care de altfel în unele meciuri a fost foarte simpatic, cu atît mai mult de locul final, căci să fi fost oricare alt loc, neretrogradabil, efectul era să fie acelaşi, scopul principal al echipei Tiraspol este altul, iar locul final ocupat, dacă nu este unul care permite participarea în Liga Europa, nu prea interesează pe nimeni.

0 comments:

Trimiteți un comentariu