01 iunie 2011

Totalurile campionatului. lupta pentru podium

Astăzi voi analiza echipele care au luptat pentru podium şi pentru un loc în Liga Europa respectiv. După mulţi ani, am avut o luptă strînsă pentru podium, asta ne arată şi diferenţa de doar 4 puncte între locul 3 şi locul 6. Sezonul acesta au fost mai multe echipe puternice în campionat, care au început să arate un joc frumos, s-au făcut şi transferuri pe măsură, iar aceasta nu poate decît să ne bucure pe noi, iubitorii fotbalului moldovenesc.

6. FC Olimpia Bălţi

Loc sezonul trecut: 3
Loc prognozat: 4

Marea perdantă a luptei pentru Liga Europa, unde conducătorii săi au încercat să ajungă pe aceeaşi schemă ca şi în sezonul trecut, doar că de această dată au inversat rolurile cu cei de la Dacia, totul era să fie perfect pentru ei, dacă cei de la Sheriff nemotivaţi fiind (sau poate chiar special), au pierdut meciul din semifinala Cupei contra Iskra. În finală Olimpia a pierdut meritat, iar cum în campionat au ocupat doar locul 6, la 4 puncte de locul 3, ei nu vor juca în seyonul viitor în Liga Europa. Nu degeaba patronul Olimpiei, Chiseliov era aşa de supărat la după sfîrşitul meciului din Finala Cupei, el ştia că a scăpat printre degete cîteva sute de mii de euro, pe care clubul îi cîştiga la sigur din participarea în cea de-a doua ca însemnătate competiţie europeană, iar monologul său, plin de injurii şi murdării, a arătat încă o dată faţa sa reală şi faptul că a conştientizat că a fost tras în ţeapă de cei din stînga Nistrului (Sheriff indirect în semifinala Cupei şi Iskra în finală). În campionat Olimpia a avut cîteva meciuri foarte bune, mai ales acasă la Bălţi, unde de obicei stadionul este aproape plin, ar fi bine dacă mai multe echipe ar strînge aşa o audienţă precum cei de la Olimpia.


5. FC Iskra-Stal Rîbniţa

Loc sezonul trecut: 2
Loc prognozat: 3

Deţinătoarea Cupei Moldovei, în campionat a obţinut locul 5, cu acelaşi număr de puncte ca şi Olimpia. Iskra ca de obicei ne-a uimit pe toţi, deşi a avut probleme financiare pe parcursul întregului campionat, deşi în iarnă a plecat antrenorul Goian la Tiraspol, antrenor care i-a adus pe un loc 2 în sezonul trecut, de asemenea în iarnă au plecat şi o mulţime de jucători importanţi. Cu toate acestea, echipa a continuat să joace bine, iar noi-veniţii la echipă, majoritatea împreună cu antrenorul Cealii din Ucraina, au prestat un joc foarte bun, care la final a fost răsplătit cu prima Cupă a rîbniţenilor din istorie.


4. FC Zimbru Chişinău

Loc sezonul trecut: 4
Loc prognozat: 5

Altă perdantă a luptei pentru Liga Europa. Cei de la Zimbru au fost foarte aproape de a realiza obiectivul pentru acest sezon, ocuparea unui loc pe podium, loc nesperat la un anumit moment. Cu o campanie de transferuri neînţeleasă de nimeni, Zimbru a început slab campionatul, avînd o pierdere chiar şi de la Dinamo în primul tur al campionatului. În pauza de iarnă însă au intervenit unele schimbări la nivelul de administraţie a clubului, la echipă au venit cîţiva jucători noi, o bună parte dintre ei de la Dacia sub formă de împrumut. Echipa a început să arate un joc mult mai bun, totul a culminat cu victoriile în faţa Sheriff-ului şi Milsami, dar la final de campionat nu le-au ajuns doar 2 puncte pentru a avea acelaşi număr de puncte cu Orheienii. Din sezonul viitor, cu venirea lui Adlan Shishkhanov în administraţia clubului, omul care a făcut din Dacia Campioana Moldovei, se aşteaptă mari schimbări la Zimbru, care din cîte se pare, va lupta pentru a obţine primul loc în campionat după o lungă pauză.

3. FC Milsami Orhei

Loc sezonul trecut: 8
Loc prognozat: 7

Surpriza campionatului recent încheiat. Echipa a cunoscut o schimbare radicală nu cu mult înainte de începerea campionatului, din cenuşăreasă s-a transformat în prinţesă, din echipa care putea să lupte maxim pentru un loc la mijlocul clasamentului, cu problemele sale de lot şi financiare, prin venirea unui patron serios, gata să aloce banii necesari pentru echipă, cei din Orhei s-au transformat într-o echipă foarte incomodă pentru toţi, cu pretenţii mari la podium, loc obţinut într-un final, după o luptă strînsă dusă cu alte 3 echipe prezentate mai sus. Echipa s-a întărit serios în ambele perioade de transferuri, iar din iarnă ei au semnat cu un antrenor foarte bun, care a obţinut rezultate marcabile în campionatul României, Ştefan Stoica. La Orhei datorită şi acestor schimbări au început să vină mulţi suporteri la meciuri, stadionul de aici fiind unul din cele mai frecventate de suporteri, după cel din Bălţi.
Dacă echipa va păstra jucătorii de bază din acest sezon, plus va mai semna ceva jucători puternici, atunci la sigur sezonul viitor ne aşteaptă un campionat foarte interesant şi captivant, în care vom vedea o luptă serioasă pentru campionat şi pentru podium.

0 comments:

Trimiteți un comentariu