10 septembrie 2012

Moldova - Anglia. Ratinguri jucatori

După un articol care a fost mai general, vreau să fac o mica analiză la rece a tot ceea ce s-a întâmplat în teren la meciul cu Anglia. Am suferit o înfrângere usturătoare, după care din păcate antrenorul nostru nu a găsit de cuviinţă să-şi ceară scuze în faţa suporterilor. Apropo de antrenor, tot domnul Caras a condus naţionala Moldovei şi in primele confruntări cu Anglia când mai întâi am pierdut cu 0-3 acasă şi 4-0 în deplasare, după acest 0-5 ce urmează un 6-0 la englezi acasă, asta ca să se menţină progresia?
Despre meci nu poţi spune multe, a existat doar o singură echipă în teren, iar acea echipă nu se numea Moldova, britanicii au controlat balonul din prima până în ultima minută, jucătorii noştri arareori punţnd piciorul pe balon şi atunci aveai impresia că întâmplător au făcut-o, mulţi dintre ei neştiind ce să facă mai departe cu el.
Caras a introdus în teren 4 fundaşi centrali, o greşeală care ne-a costat mult, apoi l-a introdus pe Covalciuc care se dorea a fi playmakerul echipei, dacă nu am avut nici o fază mai de Doamne ajută creată in jumătatea englezilor e clar ce playmaker am avut în teren. Iar despre moralul jucătorilor noştri de care e responsabil şi antrenorul nici nu mai vorbesc, s-a văzut cu câtă dăruire şi ardoare au intrat majoritatea în teren şi cum s-au descurcat în timpul meciului.

Dacă să vorbim despre fiecare jucător în parte, notele mele pentru ei ar fi cam următoarele:

1. Stanislav Namaşco 3,0 – de ce un om care nu prinde echipa de start la club de câţiva ani de zile este titular incontestabil l anaţională eu nu pot înţelege, oare Calancea, Gaiduchevici, Negai, sau oricare al portar care are ceva meciuri în picioare se prezenta mai lamentabil în acest meci? Nu pot spune că Namaşco e vinovat de toate cele 5 goluri, ba din contra, el e mai puţin vinovat la toate dintre ele, dar când un portar scapă cinci goluri într-un meci e un mare semn de întrebare.
2. Igor Armaş 2,0 – un meci foarte prost al lui Armaş, a greşit foarte grav la golul 4 când trebuia sa respingă mingea cât mai departe, el însă a încercat o deposedare tehnică pierzând la rândul său balonul în faţa lui Walcott,care a continuat faza şi englezii i-au pus pe buci pe toţi apărătorii noştri din careu. De asemenea Igor a greşit la golul 3 când pasa de gol a fost dată chiar de lângă el. A avut acel şut cu capul după un corner, care a trecu aproape de bara porţii apărate de Hart, dar asta e puţin pentru a-i pune o notă mai mare.
3. Victor Golovatenco 2,0 – a fost introdus ca fundaş stânga deşi el joacă de obicei fundaş central, de aici probabil şi greşelile acestuia. Se poate spune că primul gol e şi din vina sa când a dat o pasă greşită, care a fost interceptată de englezi, a urmat o pasă în atac şi ţutul blocat de Bulgaru cu mâna. De asemenea a greşit la golul 3, Defoe finnd lăsat prea liber în careu.
13. Simion Bulgaru 1,5 – cel mai slab om al meciului. A cauzat penaly-ul din care s-a marcat primul gol, deşi a atins balonul involuntar cu mâna în careu, nu trebuia să aibă mâna aşa ridicată. A greşit la golul 2, când nu s-au înţeles cu Epureanu cine să-l marcheze pe Lampard, care a marcat lejer între ei cu capul. Pe flancul său Oxlayde-Chamberlain a făcut ce a dorit, având nişte spaţii foarte mari, de aici au şi urmat mai multe faze foarte periculoase la poarta noastră.
6 Alexandru Epureanu 2,0 – nici căpitanul echipei noastre nu a jucat mai bine, de la el ne-am aşteptat la un joc mult mai bun. A greşit la golurile 2 şi 3 când nu a putut să hotărască cu Bulgaru, respectiv Armaş care dintre ei să marcheze omul din careu, care ulterior a înscris. La golul 4 s-a făcut de râs împreună cu toată defensiva noastră. Nu a fost capabil să împingă echipa în faţă, el în calitate de căpitan ar fi trebuit să facă aceasta.
4. Alexandru Onică 2,0 – Caras a dorit să-l vadă pe Onică un fel de Pirlo a Moldovei, a fost plasat în faţa defensivei noastre pentru a ajuta la destrugerea atacurilor adversarilor, tot el trebuia să fie omul cu prima pasă în atac, nici una, nici alta nu am văzut de la el. Englezii nu au întâlnit un impediment în faţa sa, trecând de fiecare dată cu uşurinţă în atac.
8. Alexandru Gaţcan 3,5 – a încercat să ţină de câteva ori de minge, a dat câteva pase, a avut şi un şut pe poartă, dar asta a fost foarte puţin pentru a schimba cumva cursul jocului.
7. Serghei Covalciuc 1,5 – nu am înţeles de ce a fost introdus şi nici de ce a fost ţinut în teren până în ultimul minut. De câteva ori nu a fost capabil să oprească balonul, să primească sau să dea o pasă, iar despre cum a stat în zid la golul 5, nici nu am cuvinte să mă exprim, s-a ascuns după Gaţcan, parcă fiindui frică să primească o minge în faţă, iată aceasta da atitudine şi exemplu de dăruire pentru naţională, nu ca alţii care refuză naţionala.
16. Alexandru Suvorov 3,0 – un meci slab a lui Suvorov, ne-a deprins cu un fotbal de o calitate mult mai înaltă, poate e din cauza că nu e în formă ăn ultimul timp el nu prea evoluează la echipa de club, poate se resimte după accidentare, poate i s-a cerut să facă în teren ceea ce el nu poate face la randamentul maxim, cert este că Alexandru nu s-a descrucat, fiind schimbat la pauză.
18. Artur Patraş 4,0 – omul meciului pentru Moldova. A avut 2 şuturi spre poartă, unul fiind chiar destul de periculos, a fost prezent atât în atac, cât şi în apărare. S-a străduit mult, dar deseori nu a fost sprijinit de coechipieri.
9. Igor Picuşciac 2,0 – voi l-aţi văzut pe Igor în teren? Eu unul nu, e clar că in asemenea meci ca mingea să ajungă la atacnt mult depinde de mjloc, dar să fie invizibil în teren tot timpul, asta trebuie să poţi. El trebuia să coboare, să primească balonul la mijloc, să încerce să intre în combinaţii, ceea ce nu prea l-am văzut să facă.

16. Alexandru Dedov 3,5 – l-a înlocuit cu succes pe Suvorov, a avut cîteva faze frumoase în atac, de asemenea de fiecare dată s-a întors să ajute defensiva, de cîteva ori blocînd nişte centrări în careu care se arătau a fi periculoase.
18. Eugeniu Sidorenco f/n – a jucat foarte puţin timp pentru a-i acorda vreo notă. A fost introdus în locul lui Picuşciac, dar în scurt timp a fost accidentat fiind nevoit să părăsească terenul.
21. Gheorghe Ovsianicov f/n – a jucat foarte puţin timp pentru a-i acorda vreo notă. A intrat în ultimile 5 minute ale meciului în locul lui Sidorenco.

Ion Caras 1,0 – era de aşteptat că o să pierdem de la Anglia acasă, dar toţi au aşteptat echipa noastră să joace fotbal, să încerce să arate un joc frumos, să se lupte pentru fiecare balon. Eu aceasta nu am văzut, iar principalul vinovat e domnul antrenor. De ce nu l-a schimbat pe Covalciuc măcar la pauză, introducându-l pe acelaşi Dedov în locul său care trecea pe extremă, iar Suvorov putea ocupa un loc ma în centru, de ce a jucat cu patru fundaşi centrali, de ce băieţii nostril nu au intrat în teren să muşte gazonul şi multe alte întrebări de ce, toate pentru domnul Caras şi toate se pare că vor rămâne fără răspuns.

sursa foto: fmf.md

0 comments:

Trimiteți un comentariu