13 septembrie 2012

Polonia - Moldova. Ratinguri jucatori

Selecţionata Moldovei a bifat marţi cea dea 2-a înfrângere din Calificările pentru Mondialul din Brazilia (2014), de această dată doar cu 2-0 în deplasare la Polonia, deşi scorul final putea fi mult mai mare. Moldovenii au început mai bine meciul, având câteva şanse bune de a marca, în special prin Suvorov, care a avut vreo 2 şuturi bune, dar care din păcate au fost parate de portarul polonez, apoi a urmat ca şi în partida cu englezii un penalty pentru adversari, de această dată şi mai uşor acordat, la un presupus fault a lui Patraş. Namaşco deşi a intuit colţul nu a putut para lovitura impecabilă a lui Kuba, astfel din minutul 33 ne-am văzut conduşi pe tabela de marcaj. Imediat după gol selecţionata noastră a avut 2 ocazii bune de gol, mai întâi şutul lui Gaţcan a fost blocat, iar Picuşceac a trimis pe lângă poartă din interiorul careului după o combinaţie frumoasă între acelaşi Gaţcan şi Covalciuc.
La pauză Caras a hotărât să schimbe aşezarea tactică în teren a jucătorilor noştri întroducându-l pe Ovseanicov al doilea atacant. Repriza secundă a început cu o incursiune de pe extremă în interiorul careului a noului intrat Ovseanicov şi o pasă bună a acestuia în centru către Suvorov, acesta însă a avut un luft şi balonul nu a mai fost trimis la destinaţie. A urmat o dominare totală a polonezilor, care şi-au creat mai multe ocazii de gol. După toate aceste ocazii a venit şi golul când după o bâlbâială a lui Namaşco, care nu a respins cât mai departe balonul, mingea a fost recentrată în careu a aceluiaşi Kuba Blaszczykovski, Wawrzyniak a şutat cu capul din interiorul carelului mic nefiind incomodat de nimeni, portarul nostru n-a avut nici o reacţie la această fază. Meciul aşa şi s-a terminat, ai noştri nemaifiind în stare să construiască ceva.
În acest meci defensiva noastră a jucat mai bine, mult mai bine faţă de primul meci din această campanie de calificare, chiar dacă polonezii şi-au creat multe ocazii de poartă, ei nu au avut acele spaţii ca şi englezii, defensiva noastră a ieşit de câteva ori foarte iscusit la off-side.

1. Stanislav Namaşco 3,5 – a avut câteva intervenţii reuşite, dar totuşi în unele faze se simţea că este nesigur pe el.
2. Igor Armaş 4,0 – a jucat mai bine faţă de primul meci, a fost mai sigur pe el şi a avut câteva intervenţii bune în faţa polonezilor.
3. Victor Golovatenco 3,5 nu a avut acele erori din meciul cu britanicii, dar nici nu s-a văzut tare în joc.
5. Petru Racu 4,0 – l-a înlocuit pe Bulgaru cu succes, a jucat mult mai bine ca acesta, a mers de câteva ori în atac, a avut şi un şut bun spre poartă, în defensivă tot s-a descurcat destul de bine.
6. Alexandru Epureanu 4,0 – căpitanul naţionalei noastre nu este în cea mai bună formă sportivă şi ne-am convins cu toţii despre aceasta.
7. Serghei Covalciuc 3,0 – un nou meci slab a lui Covalciuc şi rămân deschise întrebările după meciul cu Anglia, ce caută acesta la naţională. A participat la o singură fază mai notabilă, când după o combinaţie de câteva pase cu Gaţcan, i-a trimis mingea în careu lui Picuşciac, care a şutat alături.
8. Alexandru Gaţcan 4,0 – a fost cel mai bun om al nostru la mijlocul terenului, a intrat în combinaţii, a pasat, a şutat, să mai fost încă vreo 2 jucători ca el, era să fie mai bine.
9. Igor Picuşciac 3,5 – şi singurul atacant al nostru a dezamăgit, a avut un singur şut periculos, dar şi acela pe lângă poartă. Pentru ce a fost ţinut până la final nu mii clar.
16. Alexandru Suvorov 4,0 – a jucat mult mai bine faţă de meciul cu englezii, dar totuşi se vede că şi el nu este în formă, a luftat impardonabil la o pasă bună a lui Ovseanicov.
18. Artur Patraş 3,5 – a jucat mai slab faţă pe primul meci din grupă, tot el a cauzat acel penalty când a fost deschis scorul.
21. Stanislav Ivanov 3,0 – petarda meciului alături de Covalciuc. Practic nu am avut mijloc.

10. Gheorghe Ovseanicov 4,0 – a intrat la pauză în locul lui Patraş, a adus un suflu în atac, s-a remarcat imediat după apariţia sa în teren, dar ulterior s-a stins ca şi toată naţionala noastră.
4. Alexandru Onică f/n – a jucat foarte puţin timp pentru a-i acorda vreo notă. A intrat în locul lui Ivanov şi a continuat să joace în nota celui pe care l-a înlocuit
22. Serghei Alexeev f/n – a jucat foarte puţin timp pentru a-i acorda vreo notă. A avut un şut pe poartă, în rest nu s-a făcut remarcat în cele 7 minute câte i-a alocat Caras să joace.

Ion Caras 2,0 – a folosit practic aceeaşi jucători care s-au făcut de râs cu Anglia, singurele modificări fiind Racu şi Ivanov în locul lui Bulgaru şi Onică. Acelaşi desen tactic cu un singur atacant de careu (Picuşciac) susţinut de două extreme ofensive (Patraş şi Suvorov). Dacă în prima repriză Moldova a jucat binişor, după pauză echipa noastră naţională cu trecerea timpului era tot mai absentă din joc. Schimbările efectuate nu au schimbat cu nimic cursul jocului, poate doar Ovseanicov a înviorat un pic jocul nostru imediat după pauză, în rest un joc anost şi o înfrângere meritată după cursul jocului

0 comments:

Trimiteți un comentariu