04 octombrie 2010

Federatia si biletele

Planificasem initial ca urmatorul material pe blog sa-l fac despre duelul Chisinau-Tiraspol din ultima etapa a Diviziei Nationale, duel incheiat la egalitate momentan (Tiraspol-Dacia 0-0 si Zimbru-Sheriff 1-1), dar evenimentele din jurul meciului Moldova-Olanda m-au facut sa ma razgindesc si sa scriu despre aceasta.
Asa o atentie si interes, un meci de fotbal la noi in tara se pare ca nu a mai avut. Biletele pentru meci au fost puse in vinzare duminica, in casele stadionului Zimbru, cu incepere de la orele 9.30. S-a format o coada imensa din doritorii de a procura bilete, lumea a stat ore in sir, pentru a cumpara un bilet, multi dintre ei insa au plecat acasa fara nimic. In jurul orelor 13.00 in casele stadionului nu mai era nici un bilet! in vinzare pentru meciul nationalei.
Daca o sa incercam sa analizam cauzele epuizarii rapide a biletelor, o sa vedem ca federatia a dat-o totalmente in bara cu organizarea si vinzarea si doar ea se face responsabila de faptul ca multi microbisti au stat aiurea in coada ceea imensa de la Zimbru. In primul rind in vinzare au fost puse foarte putine bilete, o mare parte din ele, au fost bronate la FMF, de catre diverse firme si organizatii cu mult timp inainte ca aceastea sa fie puse in vinzare. Apoi, au fost oameni care dupa spusele celor care au reusit sa procure un bilet, au procurat si cite 300 de bilete de la case. Din cei care au procurat cu sutele, acum vind pe diverse cai, inclusiv internet, aceste bilete la un pret mult mai mare decit ce scrie pe valoarea tichetului (am vazut oferte si de 500 lei biletul). Microbistii din lipsa de alternativa vor cumapara aceste bilete, iar cineva va face un ban gros, din nimic. Unde se uita Federatia, unde se uita politia? Oare nu era posibil de pus un numar maxim de 2-4 bilete de persoana? In Romania, dar si in multe alte tari, nu se vinde mai mult de 2 bilete la o persoana, special ca sa nu existe contrabanda cu bilete. Vine omul cu buletinul, se introduc datele buletinului in baza de date si poftim, ai si siguranta pe stadion, si esti sigur ca cineva n-o sa profite de eveniment. de ce nu s-a facut, sau sa se fi incercat ceva aproximativ la noi, e o mare dilema. Si iata asa, din cauza ca cineva nu-si face lucrul competent, au de suferit altii, ca de obicei...
Plus, sa nu uitam, ca multi in tara noastra minunata intra pe stadion prin diferite cai, numai nu pe intrarea principala si fara bilet. Respectiv eu cred ca la meciul cu Olanda, la sigur vor fi mai multi oameni decit 10500, cit oficial poate gazdui stadionul.

PS Sunt fericitul posesor al unui bilet.

sursa foto: unimedia.md

8 comments:

Admin spunea...

Trist ce se face. Am vazut si eu anunturile pe internet. Cum naiba sa vinzi biletele la 500 lei cind tu ai dat maxim 200 pe el? Asta e culmea. Si stii ce? Chestia asta cica se pedepseste conform legii. Problema e ca NIMENI NU VA FI PEDEPSIT!!! Ce sa mai, daca avem un ... Cebanu.. Pavel la conducere, de unde vrei tu sa nu se faca asa ceva la meciurile importante....

5 octombrie 2010 la 09:17
Anonim spunea...

"Chestia asta cica se pedepseste conform legii. "

Nu e adevărat. Cadrul lega nu prevede pedeapsă pentru speculare.

5 octombrie 2010 la 10:22
Anonim spunea...

Si asa suntem o tara slaba in fotbal, iar meciuri cu echipe mari sunt atit de rar si atit de asteptate de catre microbistii Moldoveni, iar cind vine ziua de a retrai alaturi de nationala ne trezim amagiti de niste escroci care fac porcarii pentru ca FMF nu e competenta sa organizeze corect desfasurarea meciurilor...

Rusine FMF...

5 octombrie 2010 la 10:24
Dan spunea...

Admin, care maxim 200? Ala de 500 de lei era bilet procurat cu 60!!! de opt ori mai scump. Sunt oferte si de 600 acuma pe net.

PS: Inca nu sunt fericitul posesor al unui bilet.

5 octombrie 2010 la 16:38
Admin spunea...

@Dan: ideea era ca un bilet costa legal maxim 200. Eu nu am idee ce fel de bilete vind cei care le vind pe net, dar e trist ce se intimpla acum... Poate ar trebui o scrisoare deschise adresata FMF sau ceva de genul?

5 octombrie 2010 la 16:43
Unknown spunea...

eu totusi cred ca impreuna cu FMF, aceasta scrisoare, care ar fi corect sa fie una de grup, trebuie sa fie primita si de CCCEC. De ce anume Crima Economica? Va dati seama ce fac cei ce au procurat 300 de bilete?

Ex:
300 bilete x 60 lei = 18 000 lei [optsprezece mii lei]

290 bilete x 500 lei = 145 000 lei [sa presupunem ca mai sunt si dn ei microbisti care merg cu familia pe stadion sa scuipe coji de rasarita]

Diferenta este de 127 000 lei [una suta douazeci sapte lei 00 bani]!!! Bani din care nu se platesti nici un impozit [iar la moment impozitul pe venit pentru persoane fizice este de 18% pentru persoanele cu venit anual mai mare de 25200,01 lei]

5 octombrie 2010 la 18:06
Postolachi spunea...

daca se va dori, acesti oameni pot fi trasi la raspundere. In primul rind e activitatea ilicita de antreprenoriat. ori altfel spus fac bani din nimic. Cum a spus si yomayyo, nu achit nici un TVA nici un nimic din specula lor... In citeva zile, oamenii fac citeva mii de euro. oare e normal asta?
nu e normal, dar sunt constient ca nu se va face nimic, cel putin momentan, pentru ai pedepsi cumva, macar o amenda mai usturatoare, acum isi permit :)

6 octombrie 2010 la 14:18
Anonim spunea...

VIND 3 bilete! 069939284

11 octombrie 2011 la 09:08

Trimiteți un comentariu