09 octombrie 2010

Moldova - Huntelaanda 0-1 (+ video)

Iata ca a trecut si meciul cu Olanda. Dupa meci pot spune ca e oechipa impotriva careia se poate juca fotbal, ce au demonstrat baietii nostri in repriza secunda, e drept ca si batavii nu au jucat la turatii maxime si pe parcursul meciului, au lasat impresia ca pot cistiga lejer. In prima repriza echipa Moldovei a avut 2 metehne: frica fata de adevrsarul si numele impotriva caruia au iesit in teren si Viorel Frunza, care a jucat dezastuos in acest meci, nefiind in stare sa se agate de balon, sau sa dea vreo pasa, nemaivorbind de suturi la poarta, nu e de mirare ca la pauza a fost schimbat de Bugaiov, care a inviorat simtitor jocul nostru in atac. In prima repriza echipa noastra mai mult s-a aparat, jocul desfasurindu-se preponderent in jumatatea noastra de teren, Namasco avind mult de lucru. Vreau sa mentionez ca portarul nationalei noastre a jucat foarte bine in aceasta seara, salvind de citeva ori echpa de la niste goluri sigure, dar nici el nu a fost in stare sa scoata acel sut a lui Huntelaar (care se afla intr-o forma de invidiat la acest inceput de sezon), care a ricosat din bara in poarta. Olandezii au mai avut citeva ocazii de gol, in special prin acelasi Huntelaar, care a ratat citeva ocazii monumentale. Moldoovenii in schimb erau foarte nesiguri pe ei, nereusind sa lege mai mult de 2-3 pase.
Dupa pauza, ai nostri au inceput sa joace mai bine, nu stiu ce le-a spus Balint la cabine, dar se vede ca a avut efect. Ai nostri s-au apropiat de citeva ori destul de periculos de poarta adversa, dar desigur ca si adversarii nostri au avut multe ocazii de gol. O data sutul cuiva din olandezi a lovit transversala, iar sutul lui Snejder la vinclu a fost scos in extremis de catre Namasco.
Dupa cum am si presupus inainte de meci, sansa noastra de a marca au fost fazele fixe. De vreo 2 ori, jucatorii nostri au fost foarte periculosi in urma unor asemenea faze.
La finalul partidei am ramas uimit de faptul cum Olanda juca la pastrarea rezultatului, in momentul cind Moldova a inceput sa urce periculos in jumatatea lor de teren. Au mai fost si 2 momente nu cele mai placute dn partea spectatorlor nostri, la un atac al nationalei noastre, un Jymmy Jumper local a intrat in teren cu un balon in mina, pe care l-a trimis in poarta lui Stekelenburg, singurul gol in poarta batavilor de aseara, dar a intrerupt atacul nostru, pentru ce? Apoi cineva din spectatori a trimis un balon respins de cineva din jucatori anterios in tribune, direct in teren, tot pe un atac de-al nostru, intrerupind din nou atacul. Oare lumea chiar nu vede si nu intelege ce se intimpla in teren? Se pare ca nu prea. Aseara arena Zimbrului a fost plina, in tribune, dupa cum era si usor de presupus, au fost mult mai multi spectatori decit capacitatea arenei de 10500 oameni. Multi insa dintre cei prezenti nu prea au habar de fotbal, sau de sustinu nationala, majoritatea dintre ei au venit ca la cinematograf, sa vada Olanda. A fost si o tribuna, luata de un partid politic si daca luai chipiul lor, puteai sa gasesti si un bilet la meci cu ei, urit, foarte urit. Sustinerea nationalei a fost mai slaba ca la meciul cu Finlanda, motivul cred ca e clar pentru toti de ce.
Pe intreaga duarata a partidei, se vedea un pic simpatia arbitrului pentru olandezi, fapt ce mi-a aminti de acel "Rusine domnule Meyer", spus de comentatorii romani, la adresa altui arbitru, cu un nume asemenator.
Urmeaza meciul cu San Marino, in care suntem obligati sa cistigam, daca continuam sa aratam jocul de pina acum in aceste preliminarii.

3 comments:

Anonim spunea...

meciul a fost filmat de o echipa tv din Romania...

9 octombrie 2010 la 16:58
Anonim spunea...

Demnule Meyer? :-)

10 octombrie 2010 la 18:20
Admin spunea...

Eh... scorul putea fi si mai mare la cum au jucat ai nostri :(

10 octombrie 2010 la 21:58

Trimiteți un comentariu