11 aprilie 2011

Dacia - Zimbru, un duel sters

Ieri s-a desfăşurat derby-ul Capitalei între Dacia şi Zimbru. Dacă lupta din tribune a fost cîştigată de fanii zimbrişti, atunci lupta din teren? a fost cîştigată de daci. A fost un meci anost, fără creativitate, cu puţine faze de poartă şi multă luptă la mijlocul terenului. Înainte de începerea meciului au fost foarte multe vorbe, bazate pe nişte zvonuri că Zimbru va pierde intenţionat în această partidă. Pe cît de fondate sunt aceste vorbe nu pot spune, dar neavînd argumente, mai bine nu scriu despre aceasta. Dacia a avut cîteva ocazii bune de a marca atît în prima, cît şi în a doua repriză, dar pe fază a fost mereu Calancea, care a scos cîteva goluri ca şi făcute, el nu şi-a putut ajuta echipa, doar la penalty, cînd Korgalidze a şutat în colţul opus. După gol Dacia a mai avut o ocazie de a marca şi atît, lupta a murit atît pe teren, cît şi în tribune, unde după gol fanii Zimbrului şi-au strîns atributica şi s-au îndreptat spre ieşire. De cealalta parte Zimbru a avut doar citeva ocazii in prima repriza, una din ele punindu-l la grea incercare pe Gaiduchevici.
Despre duelul galeriilor o să vorbesc un pic mai mult, înainte de meci, zimbriştii au venit în număr mare la locul unde se strîngeau fanii daci, i-au provocat la luptă de stradă şi doar datorită nu ştiu cărui fapt nu s-a ajuns la o încăierare în văzul tuturor. Un gest foarte urît din partea lor, pentru duel al strigăturilor există stadion, pentru lupte există ring, sau locuri mai puţin populate.
În tribune fanii Zimbrului erau într-un număr mai mare, de asemenea ei au fost superiori dacilor din punct de vedere calitativ al strigăturilor. Ei au avut un show frumos la inceput de meci, pentru ca pe urma sa aiba 3 mesaje, nici unul insa de incurajare a echipei proprii, toate fiind indreptate in jurul presupusului blat din acest meci:






asa arata tribuna suporterilor Zimbru după golul marcat:



Suporterii dacilor au avut si ei 2 mesaje, unul adresat fanilor adverşi, altul în care solicită un joc adevărat (iarăşi împotriva blatului despre care s-a vorbit mult), plus au mai avut un banner mare:









sursa foto:
Ivan Goncearuc, fcdacia.md si din colectie proprie.

3 comments:

Admin spunea...

Inca 4 meciuri.. oare rezista Dacia? :)

12 aprilie 2011 la 11:45
Postolachi spunea...

Inca 7 ;)

12 aprilie 2011 la 11:54
Admin spunea...

Zimbru a batut cu 1-0 pe Sheriff, ceea ce poate insemna ca Dacia se apropie si mai mult de titlu. Asta nu poate decit sa ma bucure. Motivul? Sunt anti-Sheriff(cred ca am repetat deja de f multe ori...) :D

16 aprilie 2011 la 21:32

Trimiteți un comentariu