03 decembrie 2010

Sheriff - AZ, egalul care nu ajuta pe nimeni (+video)

Sheriff şi-a luat adio de la primăvara europeană. Deşi după afişarea grupelor se părea că e posibil o accedere mai departe din grupă, căci să fim serioşi nu a fost cea mai puternică grupă posibilă. După primele meciuri din grupă cu AZ, unde tiraspolenii au pierdut în deplasare nemeritat după jocul prestat şi cîştigul de senzaţie împotriva Dinamo Kiev acasă, se părea că uite şi calificarea e foarte aproape, însă cei de la BATE au fost de altă părere şi după dubla cu ei Sheriff mai avea doar şanse teoretice de calificare, care după rezultatul de asearp s-au dus şi ele. Pentru acest meci Sheriff-ul a avut grave probleme în linia defensivă, portarul de bază, bulgarul Stoyanov şi fundaşul de bază, căpitanul de ani de zile a echipei, Vazha Tarkhnishvili erau accidentaţi, astfel în poartă a intrat tînărul de 19 ani Stajila, care a greşit decisiv în meciul din Borisov, cînd a intrat la schimb. În acest meci, el practic nu a avut greşeli majore, iar golul nu i se poate imputa lui. Deşi Sheriff-ul a început mai activ partida, olandezii au fost cei care au marcat primii, în una din primele ocazii ale sale. După gol tiraspolenii iarăşi au trecut la cîrma jocului, dar mari dividente aceasta nu le-a adus, căci le lipsea creativitatea în ofensivă şi ocazii clare de gol în prima repriză nu prea au avut, olandezii la rîndul lor au fost aproape de a înscri golul 2, dar s-a opus Stajila. Repriza secundă tiraspolenii au început-o mai bine şi au marcat un gol prin Rouamba cu un şut bine plasat de la distanţă. Deşi au mai avut cîteva momente pentru a marca, scorul a rămas neschimbat pînă la finalul meciului.
Sheriff mai are un meci la Kiev cu Dinamo, meci care nu mai contează în economia grupei, poate doar tiraspolenii să încerce să ocupe un loc 3, în rest ei nu au pentru ce lupta în acest meci.
După jocul prestat în meciurile din cupele europene, ne putem mîndri cu reprezentantul Moldovei, a obţinut cîteva rezultate notabile şi remarcabile, dar principalul calitatea jocului este îmbucurătoare şi ne dă speranţă că dacă se va continua pe acest drum, în cel mai scurt timp vom avea şi noi un reprezentant în primăvara europeană.
Încă un lucru care aş dori să-l remarc numărul mic de spectatori veniţi la meci. E trist şi păcat că la un meci de asemenea avengură au venit atît de puţini oameni. Ştiam că la Tiraspol lumea nu prea se duce la fotbal, dar nu pînă intr-atît. Asta este din păcate la acest moment, nu avem încă cultură fotbalistică şi sunt puţini care susţin fotbalul şi echipele autohtone.

3 comments:

Admin spunea...

Foarte buna analiza meciului. Totusi vreu sa spun ceva in privinta prezentei la meci. Eu personal daca as fi fost la Tiraspol, nu cred ca ma duceam la acest meci. La ce bun, daca ei au avut asa o sansa maaaaareeee sa se califice si nu au profitat de asta? Intelegeam daca aveau o grupa grea, dar cind ai cea mai usoara grupa posibila sa nu reusesti nimic, atunci nu are rost sa ii sustii.

P.S. poate ca parerea mea este influnetata si de faptul ca sunt anti-Sheriff, dar oricum...

3 decembrie 2010 la 10:04
Postolachi spunea...

Te gresesti, pina la acest meci Sheriff-ul mai avea ceva sanse de calificare, trebuia Dinamo sa nu cistige in Belarus... Dar oricum echipa favorita se sustine indiferent de orice, apoi nu in fiecare zi vezi meciuri impotriva campioanei Olandei, care are citiva jucatori de clasa in echipa, inclusiv portarul nationalei Argentinei, Serhio Romero...

3 decembrie 2010 la 10:08
Admin spunea...

Cica golul celor de la Sheriff a fost declarat golul etapei in EL...

4 decembrie 2010 la 13:17

Trimiteți un comentariu