15 decembrie 2010

Zimbru minus patru jucatori

Site-ul oficial al echipei “Zimbru” Chişinău ne informează despre faptul că gruparea de pe strada Butucului a fost părăsită de 4 fotbalişti, la 3 dintre ei a expirat contractul, iar cu unul a fost încheiat contractul de comun acord. Încă o dovadă de incompetenţă şi neprofesionalism al conducerii clubului, cîndva fanion al fotbalului moldovenesc. Fosta conducere, la sigur nu admitea asemenea situaţii, ca jucătorii săi să plece liberi de contract. Ei luau bani de pe orice jucător care pleca de la echipă. În ultimul timp însă exemple cînd jucători buni pleacă de la Zimbru liberi de contract sunt o mulţime, păcat.
Să vedem cine pleacă: mijlocaşul Victor Berco, fundaşul Sergiu Sârbu şi portarul Adrian Negai. Cu mijlocaşul Evghenii Colev a fost reziliat contractul.
Victor Berco e un mijlocaş experimentat de 31 de ani, a jucat prin Rusia, a fost convocat de mai multe ori şi la Naţionala Moldovei. Sezonul acesta a bifat 11 aparenţe în lotul zimbrilor. Nu e cea mai mare pierdere pentru club, dar oricum el putea să înveţe puştii din lot încă multe lucruri, iar în anumite meciuri putea intra la schimb, pentru a mări capacitatea ofensivă.
Sergiu Sîrbu e cea mai mare pierdere pentru club. Fundaşul dreapta de 24 de ani, are 19 meciuri jucate cap-coadă pentru echipă, un singur meci nu a jucat în acest sezon şi acela deoarece a fost suspendat pentru cumul de cartonaşe. Cum a putut conducerea clubului să-l lase să plece gratis din club e o întrebare la care n-o să găsim răspuns. De ce nu i-a fost prelungit contractul, e o altă întrebare dificilă pentru ei.
Adrian Negai, portarul de 25 de ani, e ultimul din lista celor plecaţi cărora le-a expirat contractul şi singurul a cărui plecare nu va fi resimţită la club şi a cărui plecare poate fi explicată logic. Negai era al 3-lea portar în lot, în spatele lui Calancea şi Chirinciuc, fără mari şanse să-şi îmbunătăţească situaţia.
Evghenii Colev e un caz aparte. Mijlocaşul de 24 de ani care este şi discipol al şcolii de fotbal Zimbru, a fost adus la club la începutul acestui sezon, după 2 ani de lipsă din fotbalul mare. A bifat 81 minute în 3 apariţii pentru Zimbru în Divizia Naţională. Prin plecarea sa, conducerea încă o dată a recunoscut incompetenţa sa în materie de transferuri.
Acum aşteptăm pauza de iarnă şi să ne minunăm în continuare ce transferuri vor mai face cei care cîndva dictau moda în fotbalul moldovenesc, după cum a declarat recent şi fostul lor antrenor Semion Altman.

foto: zimbru.md

1 comments:

Admin spunea...

Cu siguranta este nevoie de o schimbare la Zimbru...

15 decembrie 2010 la 10:14

Trimiteți un comentariu