16 decembrie 2010

Zimbru - Dacia, fotbal pe gheata (+video)

Pe un teren îngheţat şi cu zăpadă, pe care numai fotbal nu poţi juca, s-a disputat derbyul Chişinăului dintre Zimbru şi Dacia. Pe aşa un frig, fotbaliştii ambelor formaţii au prestat un joc anost, fără multe combinaţii, sau artificii tehnice, de viteză în genere nu putem aminti, la acest capitol nu a excelat nimeni, fotbaliştii fiind în primul rînd interesaţi să se menţină pe picioare.
Chiar şi pe un asemenea frig şi deşi meciul a fost programat în mijlocul săptămînii de lucru, la o oră cînd majoritatea sunt la serviciu sau ore, în tribună au fost prezenţi un număr impunător de susţinători ai ambelor echipe, care s-au făcut auziţi pe tot parcursul meciului. O singură remarcă aş avea, se vede că fanii Zimbrului sunt mai experimentaţi şi mai gălăgioşi, dar nu pot înţelege acele injurii aduse adversarilor pe durata meciului. Ei mai mult au înjurat Dacia şi susţinătorii lor, decît şi-au susţinut echipa favorită. Păcat. Cum în aceste condiţii să vii cu familia la stadion, nu mă refer anume la acest meci, pe aşa o temperatură, dar în general, cînd timpul e bun şi mai mulţi doresc să vină la un fotbal calitativ.
Revenind la fotbal, Dacia a marcat un gol rapid prin fostul discipol al Zimbrului – Molla, gol care s-a adeverit a fi singurul din acest meci. După o centrare superbă venită de pe flanc, Oleg a şutat precis cu capul. Ulterior dacii au mai avut cîteva ocazii de a marca, nefructificate însă. Aproape de finalul primei reprize, Orbu a scăpat pe un contra-atac singur cu portarul, dar a fost ajuns şi faultat din spate de Nosenco. Roşu direct şi Zimbru avea mai mult de o repriză de jucat în inferioritate numerică, fapt ce le-a îngreunat şi mai mult sarcina de a marca măcar un gol, pentru a scoate un egal. Ei nici pînă la eliminare nu au avut mari ocazii de a marca, dar după era clar că va trebui să se întîmple ceva extraordinar, pentru ca ei să marcheze, după cum vedem nu s-a întîmplat nimic şi scorul a rămas acelaşi din minutul 13.
În repriza secundă o echipă nu dorea, iar alta nu putea mai mult. Au fost cîteva semi-ocazii la ambele porţi, dar nimic mai mult. Poate doar bara Daciei, cu golul ulterior din off-side a lui Orbu să iasă din acest decor.
În urma acestui meci, Dacia s-a consolidat în poziţia de lider al clasamentului, plecînd în vacanţa de iarnă cu o dispoziţie bună. Zimbru rămine la mijlocul clasamentului, iar dacă nu se va schimba nimic la ei, e mare probabilitatea ca şi la finele campionatului să nu urce mai sus.

2 comments:

Admin spunea...

Oare vom avea in acest an alta campioana decit Sheriff? Ar fi frumos..

16 decembrie 2010 la 15:43
Postolachi spunea...

mai e mult pina departe. In primavara, Sheriff nu va mai fi in cupele europene, deci se va concentra doar pe campionat, iar 4 puncte diferenta nu e greu de recuperat

16 decembrie 2010 la 15:46

Trimiteți un comentariu