16 iulie 2010

Olanda-Uruguay. Review


A fost un meci foarte tacticizat, mai ales in prima repriza, ambele echipe inchizindu-se reciproc, blocind caile de acces catre poarta proprie. Antrenorul Uruguay-ului a studiat foarte bine jocul Olandei si a incercat sa blocheze atuurile batavilor. Astfel a folosit dublajul la fundasii laterali, lucru care i-a ajutat mult. de fiecare data cind Robben, sau Kuyt primeau balonul, erau imediat luati in primire de catre fundasul lateral, dar care nu-l ataca decisiv, ci astepta sa vina la dublaj cineva din coechipieri, de obicei unul din cei 2 mijlocasi la inchidere, abia dupa care, il atacau pe jucatorul aflat in posesia balonului. daca acesta il dribla pe primul adversar, era imediat deposedat de catre al 2-lea. Sneijder de asemeni a fost blocat la mijlocul terenului, astfel incit van Persie a ramas izolat in fata. Golul olandez a venit dupa o decizie de moment a lui van Bronkhorst, care a prins un sut senzational de la mare distanta in vinclu.
In atac antrenorul uruguayan a avut o mare pierdere in persoana lui Suarez, care a primit rosu in ultima partida, astfel obligindu-l pe Tabarez sa modifice schema tactica ofensiva. Daca de obicei juca cu 3 atacanti, acum a fost nevoit sa joace cu doar 2: Cavani, care nu prea a facut fata mizei meciului si Forlan, care era responsabil de creativitatea din atac si de toate fazele fixe. In urma unei asemenea faze fixe a si fost egalat scorul in prima repriza.
In cea cea 2 repriza van Marwijk a facut o modificare foarte inspirata, desi a venit in urma accidentarii unui jucator, introducerea lui van der Vaart, in calitate de mijlocas ofensiv a adus multe dividente echipei. olanda a inceput sa tina mai mult de balon, prin pase scurte, incercau sa gaseasca brese in aparare si sa ajunga la poarta echipei adverse. astfel au fost inscrise cele 2 goluri ale Olandei, desi la primul gol, inscris pe centru, posibil a fost offside, la cel de-al 2-lea a fost gasit jucatorul complet liber pe partea stinga, de unde a venit centrarea ideala pentru capul lui Robben.
Nevoiti sa atace, Uruguayenii au introdus toate resursele ofensive disponibile pe banca de rezerve, insa aceasta le-a adus doar un singur gol, inscris pe o grava greseala a fundasilor.
Asa s-a scris istoria meciului, astfel, Olanda accesind in finala, unde va intilni o alta echipa europeana, fapt neintilnit in ultimul timp, ca o echipa din Europa sa cistige Cupa Mondiala in afara continentului.

0 comments:

Trimiteți un comentariu