29 iulie 2010

Preview Divizia Nationala. Echipele din subsol

O sa continui sa fac o mica prezentare a echipelor care se vor lupta in acest sezon in Divizia Nationala. Va voi prezenta acum echipele care s-au situat in subsolul clasamentului n sezonul trecut.

FC NISTRU

Loc sezonul trecut: 12
Potential: retrogradare (14)

Codasa sezonului trecut, probabil va ramine acolo si sezonul acesta. Desi au ocupat ultimul loc sezonul trecut, cei de la Nistru, au profitat din plin de decizia Federatiei de a mari numarul de echipe in DN, astfel mai prelugind pentru un sezon, deplasarile pina la Calaraseuca, pentru toate echipele din DN, unde echipa isi petrece meciurile de acasa. Daca nu se va schimba nimic, atunci la sigur, spectatorii de la Nordul Moldovei, in afara de cei din alti, nu vor mai vedea meciuri din cadrul Diviziei Nationale. Nistru se confrunta de mai mult timp cu mari probleme financiare, avind datorii la mai multe persoane, atit fizice, cit si juridice. Jucatorii au primit in loc de salarii niste automobile second-hand, alte datorii fiind achitate prin diverse metode... Din aceste motive, echipa are si mari probleme de lot. Probabil onducerea va proceda, cum a facut-o si in trecut, va gasi niste jucatori prin Ucraina, pe care-i va aduce pe un sezon sa joace la Otaci, dar nu cred aceasta sa-i ajute cu mult. Se pare ca pina si Ion Caras, antrenorul care a antrenat echipa a plecat de la club, iar antrenorul ucrainean care era la club, in intersezon, la moment a disparut din tara. Din pacate, din cite se pare, viitorul nu suna bine pentru Nistru, cred ca vor avea un sezon dezastruos si un loc 14 in final.


FC SFINTUL GHEORGHE

Loc sezonul trecut: 11
Potential: lupta pentru a scapa de retrogradare (11-13)

Cei de la Suruceni, au pastrat in mare parte lotul de sezonul trecut, au adus un portar de la Olimpia (Groza) si inca citiva jucatori de cimp. L-au dat pe Bogdan, un fundas tinar, de perspectiva, component al nationalei U21 in Kazahstan. Acealasi Andrei Martin (36 ani) care este si antrenor secund la echipa, fuge cel mai mult si mai repede pe parcursul oricarei partide. Echipa din Suruceni are multi tineri in lot, care au doar de cistigat in meciurile cu adversarii din DN. Daca vor continua sa progreseze, ei vor prinde un contract mai bun sau la o echipa mai puternica din campionatul intern, sau de ce nu, peste hotare. Sezonul acesta, echipa nu-i asa de mediatizata ca in trecut, datorita plecarii lui Marcel Moraru de la club, care era un fel de general manager acolo, chiar nu stiu e un lucru bun, sau rau acest fapt pentru ei. Nu putem spune acum cu exactitate cum va merge echipa in acest sezon, dar tinind cont de tineretea si inexperienta multor jucatori din lot, cred ca in final va ocupa locul 13.


FC DINAMO

Loc sezonul trecut: 10
Potential: mai jos de mijlocul clasamentului (8-10)

Echipa din Bender, a fost o echipa, care nu spera la multe inca de la accederea sa in Divizia Nationala. Nimic nu se va schimba si sezonul acesta. Dinamo ramine o echipa bataioasa, care poate produce in anumite meciuri surpriza, luind niste puncte de la lideri, dar la fel poate pierde puncte codaselor din clasament. Echipa a suferit mai multe schimbari in intersezon, multi jucatori au plecat, multi au venit. Se pare ca la echipa va juca fostul portar al nationalei, Hmaruc. Plus ca echipa are si un antrenor nou. Daca echipa va lua punctele sale, acolo unde ar trebui sa le ia, atunci ei vor ocupa un loc 10, fara probleme la finalul competitiei.

0 comments:

Trimiteți un comentariu