16 iulie 2010

Seara marelui egal


Ma gindeam sa fac un review si la meciul Dacia-Zeta, dupa modelul celor care am facut pentru semifinalele Campionatului Mondial, dar din motive lesne de inteles (am stat in sectorul fanilor) nu e posibil aceasta. O sa redau ce am vazut eu la acest meci.
Inaintea partidei, fanii, jucatorii, antrenorii, conducerea, specialistii in domeniu, toti erau de parere ca Dacia e favorita la calificare. Dupa investitiile din ultimul timp, luind in considerare valoarea lotului, dar si scorul din prima repriza, care ne avantaja, toti erau optimisti in privinta calificarii. Mediatizarea partidei, a fost la cel mai inalt nivel, iar transmisiunea in direct la Publika a fost super, va dati seama 16 camere, care transmit live!!! cind mai vedem noi asa ceva in Md? Poate doar la urmatorul meci al Daciei in Liga Europa :)
Fanii s-au comportat exemplar in timpul meciului, dar si pina la inceperea acestuia. Ne-am coordonat foarte bine, ca sa iasa un live, din cite mi s-a spus foarte frumos cu venirea noastra la stadion. Pe durata partidei am strigat si cintat, ca pina si astazi nu am voce...
Despre partida ce sa va povestesc, a inceput, dupa cum si era de asteptat cu o posesie a balonului mai mult a Daciei, care au si creat cite ocazii de poarta. Dar totul a fost dat peste cap, de acel cartonas rosu primit de Bulat, intr-o situatie total aiurea. Dupa meci, el era foarte deprimat, deci a inteles greseala, bine ca echipa a reusit sa reziste in 10, bravo tuturor celor care au jucat. Revenind la meci, am observat ca Dacia joaca cea mai la moda tactica mondiala 451 cu Orbu in fata, Bulat si Bursuc pe extreme. Dupa eliminarea lui Bulat, totul a fost modificat, Dacia facind pasul inapoi, dupa cum era si de asteptat, dar totusi in prima repriza, Zeta nu a aratat un joc superior, necreind nici o ocazie serioasa la poarta Daciei.
In a 2-a repriza, Zeta a inceput a ataca in valuri, dupa cum si era de asteptat, iar Dacia juca pe contra-atac. In urma unei asemenea faze, Orbu a avut o ocazie imensa de gol, insa sutul sau din afara careului a lovit incheietura barelor, iar primul la balon a fost cineva din jucatorii Daciei, dar din pacate sutul sau din prima, pe poarta aproape goala a fost mult peste. Orbu a avut citeva momente si in prima repriza de a marca, el si-a dorit foarte mult un gol, un gol, care era sa fie cel mai mare cadou de ziua sa de nastere, cadoul pina la urma a fost calificarea mai departe, ceea ce tot e un lucru maret. Dupa ocazia lui Orbu, Zeta a avut foarte mult ocazii de poarta, din diverse unghiuri si de la distante diferite. Dar in aceasta seara, Matiughin a scos tot ce zbura in sau spre poarta. Au fost momente, cind chiar am vazut gol, dar Eugen era de alta parere. Nici n-o sa descriu toate fazele de poarta a Zetei, nu le-am vazut pe toate, dar nici nu cred ca mai intereseaza pe cineva.
Finalul de meci a fost ceva de nedescris. Toata lumea prezenta la stadion, a inceput sa sustina frenetic echipa, era o atmosfera de nedescris. Pe fundalul sonor superb, Guchiashvili, a avut o ocazie enorma, cind in urma degajarii balonului din apropierea careului Daciei, acesta s-a luptat pentru balon pe partea dreapta, a trecut de adversarul sau direct si a iesit singur cu portarul, l-a driblat si pe acesta, dar nu i-au ajuns forte si sa suteze normal. Au mai urmat citeva minute de chin si asteptare, in care jucatorii muntenegreni, erau parctic toti in jumatoatea noastra de teren, insa Dacii au rezistat cu brio si l aacest ultim asalt si acum se vad in urmatoarea runda de calificare a Europa League, unde vom gusta o supa de Kalmar din Suedia.
Succes Dacia in urmatoarea etapa! In meciul de ieri, n-o sa remarc pe nimeni din jucatori, toti au fost bravo, toti au meritat calificarea, BRAVO baieti, sunteti niste descendenti de daci adevarati!

0 comments:

Trimiteți un comentariu