16 iulie 2010

Spania-Germania. Review


A 2-a semifinala era sa fie o batalie intre 2 mari echipe europene : Germania si Spania. Spaniolii doreau foarte mult sa ajunga in finala, pentru prima oara in istorie, iar Germanii, doreau sa-si ia revansa pentru meciul pierdut la ultimul Campionat European.
Ambele echipe au inceput cu o formula tactctica 451, care se transforma usor intr-un 433, cu 2 extreme foarte mobile. Si desi desenul tactic era identic, Spania a avut pe durata partidei o posesie mult mai mare a balonului, fapt cu care ne-a deprins deja atit echipa spaniola, cit si echipa Barcelona, care a avut in primul unsprezece aseara nu mai putin de 6 reprezentanti, plus Villa al saptelea deja. Gemanii in schimb au adoptat o tactica foarte asemanatoare cu cea a Interului din sezonul acesta, care s-a dovedit cistigatoare in fata Barcei, acelasi joc defensiv, blocarea tuturor spatiilor libere, urmate cu un CA rapid si incisiv. Germanii au avut marele nenoroc, ca cel care a fost declarat surpriza acestui turneu, Thomas Mueller sa fie suspendat pentru acest meci din cauza cumulului de cartonase. Astfel Low l-a introdus in teren pe Trockhovski, desi eu am crezut ca din start va juca tinarul Toni Kroos. Jocul nemtilor a avut de suferit mult din aceasta cauza.
In prima repriza nu prea am vazut faze periculoase la nici o poarta. Spaniolii au inceput in stilui caracteristic partida, cu pase scurte si multe, in apropierea careului advers. Fara Torres, care s-a vazut clar in ultimile partide ca nu-i in forma de loc, Villa a trecut atacant central, iar Iniesta si Pedro laterali, care se schimbau permanent intre ei. Pe fangul drept, foarte des urca si S. Ramos, creind de foarte multe ori superioritate si panica in apararea germanilor. Singura ocazie de poarta a reprizei a apartinut tot spaniolilor, dupa o centrare de pe acelasi flang drept a lui Iniesta, Puyol a sutat cu capul un pic peste poarta, se pare ca el isi regla tirul atunci :). Germanii pina in minutul 30 nici nu prea au reusit sa treaca de mijlocul terenului. Singurelel lor momente de poarta au venit din urma unor cornere.
In cea de-a 2-a repriza, Low a facut rapid niste schimbari, scotindu-l din teren pe Boateng, care a fost intors pe toate fetele de jucatorii spanioli si Trockhovski, a fost inlocuit de Kroos, acesta din urma asumindu-si in continuare toate fazele fixe. Nu mult dupa aceste schimbari, germanii au avut cea mai clara faza de gol a meciului, cind de pe partea stinga, unde a fost introdus Jansen, a venit o pasa in careu, care a ajuns la Kroos, sutul acestuia, fiind scos cu greu de Casillas. Spaniolii dupa aceasta au luat iarasi balonul in posesia lor, "au arestat balonul" cum s-a exprimat comentatorul partidei si la scurt timp au marcat singurul gol al meciului. O centrare din corner, a fost fructificata de acelasi Puyol, care l-a depasit in aer, pe coechipierul Pique :).
Dupa aceasta nemtii, l-au introdus in teren pe Gomez si au inceput un adevarat asediu la poarta aparata de Casillas, doar ca aceasta nu le-a adus lor dividente vizibile, ei nefiind in stare sa creeze macar o faza mai periculoasa la poarta sa.
Partida s-a terminat si avem 2 premiere mondiale:
1. Pentru prima data o echipa europeana v-a cistiga Campionatul Mondial in afara batrinului continent
2. Nici Spania si nici Olanda nu au in vitrina lor o Cupa Mondiala, deci vom avea o Campioana Mondiala in premiera.

0 comments:

Trimiteți un comentariu