28 iulie 2010

Preview Divizia Nationala. Echipe noi promovate

O sa incerc sa fac o prezentare a echipelor care pornesc la drum in noua editie de Divizie Nationala a Moldovei. O sa incep cu cele 2 echipe noi promovate in DN:

FC COSTULENI

Loc sezonul trecut: nou promovata
Potential: lupta pentru a scapa de retrogradare (11-13)

Costuleni a pastrat in mare parte echipa cu care a avut succes in Divizia A. Ii regasim in echipa si pe portarul Livanov, un portar de perspectiva, si pe capitanul Denis Orbu (fratele mai mic a lui Ghenadie, de la Dacia), veteranul Ruslan Barburos, va mai amintiti de acest golgheter innascut, care a marcat goluri in toate echipele unde a jucat? Da el mai joaca, tot incet se misca pe teren, cu vremea poate si mai incet, a mai pus niste kg in plus, dar inca marcheaza goluri, ceea ce e primordial pentru el si pentru echipa. Antrenor la ei e binecunoscutul Ilie Vieru. Daca nu se shimba nimic la echipa eu cred ca ei vor lupta, cu succes pentru evitarea retrogadarii. Cred ca un loc 12 in primul sezon de DN, va fi satisfacator pentru ei.

CF GAGAUZIYA

Loc sezonul trecut: nou promovata
Potential: lupta pentru a scapa de retrogradare (11-13)

Echipa Gagauziya este cea care a profitat din plin de mai multe decizii luate de diferite persoane si acum joaca in Divizia Nationala. Mai intii cei de la Lilcora au anuntat ca nu au pretentii de a juca in DN, apoi a fost decizia FMF-ului de a mari formatul DN-ului pina la 14 echipe, astfel creind un loc si Gagauziyei in elita fotbalului moldav. Cei din Comrat si-au tras antrenor bun (Sergiu Botnaras), au mai semnat citiva jucatori experimentati, care au mai multe sezoane la activ jucate in DN (Eugen Boicenco, Serghei Grituc s.a.). Toti jucatorii au venit liberi de contract.
Sezonul acesta echipa, cel mai probabil se va lupta pentru a evita retrogradarea directa. Luind in consideratie lotul actual, antrenorul si situatia financiara, eu cred ca ei vor ocupa locul 11 la finalul campionatului.

4 comments:

Sandu Grecu spunea...

De acord

28 iulie 2010 la 22:57
Postolachi spunea...

Mersi de apreciere Sandule.

28 iulie 2010 la 23:15
Admin spunea...

E f buna analiza. Poate incerci cind ai timp sa faci analiza si pt celelalte echipe? Cred ca ar fi interesant. Succes!

29 iulie 2010 la 09:06
Anonim spunea...

si dupa primele 5 etape crezi in aceasta analiza a debutantelor?

24 august 2010 la 12:12

Trimiteți un comentariu