30 iulie 2010

Preview Divizia Nationala. Mijlocul clasamentului

Astazi continui cu prezentarea echipelor din Divizia Nationala. Voi prezenta in acest post echipele de la mijlocul clasamentului.

FC TIRASPOL

Loc sezonul trecut: 9
Potential: mijlocul clasamentului (6-9)

Satelitul Sheriff-ului, ca si in alte sezoane nu are mari pretentii in acest campionat. Echipa are un lot mult schimbat, cu multe plecari (nu mai putin de 5 plecari), dar si mai multe veniri. Sarcina de baza a managementului de la Tireaspol este sa pompeze experienta in jucatorii tineri din lot, pentru ca ulterior acestea sa poata fi vinduti la preturi mai bune, dar si desigur sa scape de retrogradare. Cum la retrogradare avem destule echipe care se vor lupta, Tiraspol isi va ocupa linistit locul imediat peste. Pentru ei stabilitatea e cuvintul de baza, deci un loc 9 eu cred ca va satisface pe deplin necesitatile de acolo.


FC MILSAMI

Loc sezonul trecut: 8
Potential: mijlocul clasamentului (6-9)


Echipa care se incadreaza perfect in imaginea noului sezon, un sezon care se doreste a schimbarilor, cu investitii serioase in cluburi, cu promovarea imaginii samd. De la echipa, care era sortita sa lupte la retrogradare, care avea probleme financiare si de lot - FC Viitorul, la o echipa cu bani, cu jucatori experimentati in lot - FC Milsami, se pare ca e doar un singur pas si e nevoie de doar citeva saptamini. Sincer, cu 3 saptamini inainte de inceperea campionatului, vedeam echipa din Orhei, alaturi de cea din Otaci, poate cu o treapta mai sus. Mare mi-a fost mirarea cind am vazut un reportaj, cu plecarea lui Sosnovschi de la Zimbru la Orhei si mai mare mi-a fost mirarea cind el a motivat plecarea sa, din motive financiare, adica el la Orhei are salariu mai bun decit la Zimbru. Atunci credeam una din doua: sau echipa Zimbru are si ea la rindul sau probleme financiare (o varianta mai utopica), sau cei din Orhei, au facut rost de bani, intrebarea era cum. Nu s-a lasat mult timp asteptat raspunsul si la aceasta intrebare. Daca noii investitori de la Milsami deja, se vor tine de cuvint si au un plan de investitii pe mai multi ani, atunci avem cu totii numai de cistigat, iar in campionat a mai aparut o echipa puternica, care momentan va crea probleme tuturor, pentru ca ulterior sa aspire la ceva mai mult. Initial cred ca acest sezon ei vor finisa pe locul 7.


FC ACADEMIA UTM

Loc sezonul trecut: 7
Potential: mijlocul clasamentului (6-9)

Echipa creata de Campionul Olimpic, Igor Dobrovolski, si-a stabilit din start ca obiectiv cresterea tinerelor talente. Sezonul acesta chiar si dupa plecarea celui care a fost si presedinte si antrenor de club, strategia nu se va schimba. Au fost adusi 2 jucatori foarte experimentati Serghei Cuznetov si Serghei Epureanu, care pe linga sarcinile de joc, mai au si sarcina de a transmite din experienta lor tinerilor jucatori din lot. Media de virsta la echipa este una din cele mai mici din campionat, daca nu chiar cea mai mica, ea constituind aproape 21 de ani. Acesti tineri talentati, au toate sansele sa termine pe un onorabil loc 8 la finele campionatului.


FC RAPID

Loc sezonul trecut: 6
Potential: mijlocul clasamentului (6-9)

Echipa din Ghidighici este o echipa tipic de mijlocul clasamentului. Rapidul l-a pierdut in acest intersezon pe Andrei Cojocari, care era unul din cei mai buni jucatori din lotul lor din sezonul trecut, care facea un tandem de invidiat la mijloc cu alt discipol de la Zimbru, Maxim Frantuz. Acum, torpila sa este deja la dispozitia echipei Dacia, iar Rapidul, cel putin momentan se pare ca nu i-a gasit inlocuitor pe masura, caci transferuri echipa a facut si se pare ca mai are de gind sa aduca citiva jucatori ineresanti, dar ei urmeaza inca sa se acomodeze la echipa, iar unii din ei si la realitatile din campionatul nostru intern. Rapidul l-a recistigat, cel putin oficial, caci neoficial el era de mult alaturi de echipa, pe finantatorul Victor Ostap, care are planuri grandioase la echipa. Cred ca va fi o lupta strinsa cu Olimpia pentru locul 5, dar care in final va fi cistigat de echipa din Balti. Deci cred ca dupa ultima etapa echipa se va clasa pe un loc 6, care nu chiar corespunde cu ceea ce doreste conducerea clubului.

4 comments:

Ion Gnatiuc spunea...

Salut!

Sheriff joaca azi la Olimpia. Cum crezi, ce rezultat o sa scoata?

31 iulie 2010 la 12:47
Admin spunea...

Salut Ion!
Scuze ca raspund eu si nu astept sa iti raspunda Vasile, dar din cite stiam eu, Olimpia-Sheriff, ca si celelalte meciuri din DN se joaca maine, 1 august incepind cu orele 18-19.
Oricum, revenind la intrebare, eu cred ca Sheriff o sa isi ia cele 3 puncte desi sper ca Olimpia sa obtina victoria...

31 iulie 2010 la 21:22
Admin spunea...

Totusi, Olimpia a facut un 0-0, ceea ce nu poate decit sa ma bucure! :)

1 august 2010 la 21:56
Postolachi spunea...

Salutare Ioane, am fost un pic ocupat si nu am avut timp sa intru pe blog. Nu cred ca mai are rost raspunsul meu la intrebarea ta...
Era previzibil ca Sherifful va juca cu multi jucatori din echipa a 2-a, dar totusi eu as fi mizat pe victoria lor. Dupa cum s-a spus si mai sus, ma bucur insa ca Olimpia a scos un egal. Din cite am inteles de la oamenii care au fost la meci, Oli a avut mai multe ocazii de gol, dar Ovseanicov se pare ca a uitat cum se marcheaza goluri cit tip a fost in Polonia...

2 august 2010 la 11:45

Trimiteți un comentariu